Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η Ν.Υ. Αιμοδοσίας Χίου διοργανώνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00-13:00 ενημέρωση για τη δωρεά Μυελού των Οστών και λήψη δείγματος σάλιου σε όσους επιθυμούν να γραφτούν ως νέοι εθελοντές δότες.
Από την πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών το 1956, πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Κάθε χρόνο 50000 άνθρωποι παγκοσμίως διαγιγνώσκονται με αιματολογικό νόσημα. Η μεταμόσχευση Μυελού των Οστών είναι μια σωτήρια θεραπεία για πολλά αιματολογικά νοσήματα, όπως η λευχαιμία και τα λεμφώματα.
Μέσα από τη συνεργασία δεκάδων αρχείων δοτών και την καταχώρηση των στοιχείων τους σε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, τη Διεθνή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, δίνεται η ευκαιρία σε ασθενείς από όλο τον κόσμο να ψάξουν για συμβατό δότη. Ο θεσμός του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών ξεκίνησε μόλις το 2015 και έκτοτε ορίζεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.
Αν είσαι 18-40 χρονών και θέλεις να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών, σε περιμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 11:00-13:00 στο χώρο της Αιμοδοσίας!
Οι λήψεις δείγματος σάλιου θα συνεχιστούν και τον υπόλοιπο μήνα για υποψήφιους εθελοντές δότες που θα το ζητήσουν.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.