Ο Κ. Πλακωτάρης φροντίζει να μας δίνει ιδέες για το πρωινό μας σχεδόν καθημερινά, με συνταγές εύκολες, απλές και… kiss the earth. Αυτή τη φορά «χτυπάει» με μία συνταγή υψηλής θρεπτικής αξίας και νηστίσιμη.
To «Porridge» είναι το ιδανικό πρωινό αν ζητάς μια θρεπτική συνταγή με πολλές παραλλαγές και ενέργεια σε μια περίοδο που τη χρειάζεσαι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 250 ml νερό ή φυτικό γάλα(γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας) μαζί με 2 κουταλιές της σούπας βρώμη (ανά άτομο). Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε αμυγδαλοβούτυρο, ιπποφαές, γκότζι μπέρι, ακατέργαστο κακάο και αγαύη.
Tips:
- Η βρώμη μπορεί να αντικατασταθεί με πίτουρο βρώμης, σίκαλη ή φαγόπυρο.
- Μπορούμε να βάλουμε όποιο από τα βούτυρα αγαπάμε ωστόσο το φυστικοβούτυρο συνδυαστικά με κανέλλα και μπανάνα ή το αμυγδαλοβούτυρο με μήλο απογειώνουν τη γευστική μας απόλαυση.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.