Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών μελών της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και ΕΣΠΗΤ) ανακοίνωσαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά. Η απεργία θα διαρκέσει από τις 5 το πρωί της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2025 έως τις 5 το πρωί της Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου 2025.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με κύριο αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών καναλιών, εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων και ραδιοφώνων. Οι δημοσιογράφοι ζητούν, μεταξύ άλλων:
Στα αιτήματα των συνδικαλιστικών ενώσεων περιλαμβάνονται επίσης:
Ιδιαίτερη έμφαση στα δημόσια ΜΜΕ: Οι δημοσιογράφοι απαιτούν την άρση των μνημονιακών περιορισμών και την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ με θεσμικούς και οικονομικούς όρους, καθώς και μέτρα κατά της κερδοσκοπίας στην ενέργεια και τα ενοίκια.
Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι κρίσιμη και καλεί τους δημοσιογράφους να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις ώστε να συναποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.