15.12.2016 11:44

Με τις ευλογίες του Δήμου μονινοποιείται η Σούδα;

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΧΤΗ 200 ΜΕΤΡΩΝ

Νέα δεδομένα που οπωσδήποτε κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεσο κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας, δημιουργεί η πρόθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να προχωρήσει στην κατασκευή φράχτη μήκους 200 μέτρων περιμετρικά της δομής φιλοξενίας.

Παρότι τα συνεχή κρούσματα βίας αλλά και εξεγέρσεων έχουν πείσει και τον πλέον δίσπυστο ότι ο συγκεκριμένος καταυλισμός έπρεπε να έχει κλείσει προ πολλού, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δημιουργεί νέα ερωτήματα για το κατά πόσο ο καταυλισμός θα κλείσει άμεσα κατ’ εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ακριβές αντικείμενο του έργου θα γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους κατασκευαστές στις 20 Δεκεμβρίου σε επιτόπια επίσκεψη στον καταυλισμό ενώ οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2017.

Οι υποψίες

Το πιο βασικό ερώτημα που προκύπτει μέσα από τον διαγωνισμό αφορά στον όρο που βάζει η Ύπατη Αρμοστεία ότι ο κατασκευαστής θα αναλάβει τη συντήρηση του φράχτη για ένα χρόνο. Αυτό που οφείλει να απαντήσει τόσο ο Δήμος όσο και η Ύπατη Αρμοστεία είναι αν τελικά προβλέπεται το άμεσο κλείσιμο του καταυλισμού ή αυτός θα συνεχίσει να υφίσταται τουλάχιστον μέχρι το 2018.

Από πλευράς πάντως του Δήμου σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο που θα επιτρέψει τον έλεγχο των εισερχομένων στον καταυλισμό αλλά και θα προφυλάξει τα κοντέινερ των οργανώσεων από νέους πιθανούς βανδαλισμούς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ