16.11.2016 0:07

Αντικρουόμενοι κόσμοι, ελεγχόμενη ένταση [ΦΩΤΟ]

ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Σε κλοιό Αστυνομικών αλλά και διαδηλωτών που βρίσκονταν 50 μέτρα μακρύτερα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης  με θέμα την πρόταση του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 

Έξω από το ξενοδοχείο

Σύσσωμη η Αστυνομική δύναμη βρίσκονταν στο πόδι με τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ να έχουν αποκλείσει τον χώρο περιμετρικά του ξενοδοχείου υπό τον φόβο επεισοδίων. Πολίτες, πολιτικά κόμματα αλλά και φοιτητές λίγο μετά τις 19:30 συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Νικολάου Πλαστήρα απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ διαδηλώνοντας με πανό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Λίγο μετά τις 20:00 οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε αντιφασιστική πορεία με σκοπό να καταλήξουν μέσω της Λεωφόρου Ενώσεως στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούταν η ομιλία.

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα λίγα μέτρα μακρύτερα και συγκεκριμένα έξω από το πρώην ξενοδοχείο «Ξενία», να ανακοπεί η πορεία των διαδηλωτών από μία διμοιρία των ΜΑΤ, που στη συνέχεια ενισχύθηκαν από διμοιρία των ΥΜΕΤ. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο από τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να πείσουν την Αστυνομία να τους επιτραπεί η είσοδος.

Παρά την απαγόρευση από πλευράς των Αστυνομικών, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν μέσα από την παραλία όμως και πάλι τα ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία τους.

Τελικά έπειτα από αναμονή σχεδόν μίας ώρας οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά σεβόμενοι τις υποδείξεις της Αστυνομίας και συνέχισαν τη διαδήλωσή τους στην παραλιακή ζώνη της προκυμαίας καταλήγοντας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μέσα στο ξενοδοχείο

Κι ενώ έξω από το Ξενοδοχείο οι διαδηλωτές προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να φθάσουν σε αυτό, στην αίθουσα εκδηλώσεων Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός κατήγγειλαν την Αστυνομία ότι δεν επέτρεψε την είσοδο του κόσμου ενώ χαρακτήρισαν τους διαδηλωτές ως «τσογλαναράδες». Στη συγκέντρωση μάλιστα παρέστη και Ευρωβουλευτής του Φλαμανδικού Εθνικιστικού Κόμματος που απηύθυνε χαιρετισμό.

Και οι δύο βουλευτές κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ενδίδει στις ορέξεις της Ε.Ε. λέγοντας ότι επιχειρείται πολιτισμική και θρησκευτική αλλοίωση της Ελλάδας εξαιτίας της «αθρόας εισβολής λαθρομεταναστών».

Να σημειωθεί ότι στους δημοσιογράφους που παρέστησαν απαγορεύτηκε η λήψη φωτογραφιών πέρα του κεντρικού πάνελ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ