4.9.2024 12:02

«Απαιτούμε να ανακληθούν ως απαράδεκτες οι νέες αυξήσεις στα φάρμακα»

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ «Ο Βροντάδος» εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές σε περίπου 850 φάρμακα, επικαλούμενη ελλείψεις στα φθηνά σκευάσματα. Η αύξηση αυτή, όπως και η επιβολή επιπλέον χρεώσεων στα γενόσημα φάρμακα και στις συνταγές, επιβαρύνει δυσβάσταχτα τους συνταξιούχους, των οποίων οι συντάξεις παραμένουν παγωμένες εδώ και 15 χρόνια. Το σωματείο καταγγέλλει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της απόφασης, καθώς θεωρείται άδικη και καταστροφική για την υγεία τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Η νέα αυτή αύξηση στα φάρμακα, που αποφάσισε η Κυβέρνηση και ενέκρινε ο Υπουργός ΥΓΕΙΑΣ και με πρόσχημα τις ελλείψεις στα “φθηνά” φάρμακα, εγκρίθηκαν ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε περίπου 850 φάρμακα ευρείας χρήσης και ανάγκης για τους ασθενείς, προς μεγάλη χαρά των φαρμακοβιομηχανιών, αλλά με μεγάλη θλίψη και απελπισία των Ασφαλισμένων και κυρίως των συναδέλφων Συνταξιούχων, που βλέπουμε τις πενιχρές συντάξεις μας να εξανεμίζονται και να αναγκάζονται να διαθέτουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσό για τα φάρμακα και τους γιατρούς! Προ ολίγους μήνες αποφασίστηκε επιπλέον συμμετοχή των ασφαλισμένων στα γενόσημα φάρμακα καθώς και η χρέωση 1 € στις συνταγές φαρμάκων και 5 € στα παραπεμπτικά εξετάσεων.!

Με τις Συντάξεις ”παγωμένες” εδώ και μια 15ετια και οι άλλες με πενιχρές αυξήσεις πολύ κάτω του πληθωρισμού, η οικονομική κατάσταση των Συνταξιούχων έχει γίνει απελπιστική ενώ η ζωή τους έχει φθάσει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ αυτή την αδικαιολόγητη, προκλητική και απαράδεκτη απόφαση, για την νέα αύξηση των φαρμάκων, γιατί είναι εξοντωτική και θανατηφόρα για τους Συνταξιούχους, να μειώσουν τη συμμετοχή των Ασφαλισμένων στα φάρμακα, να καταργήσουν το χαράτσι του 1 και 5 € στις συνταγές και στα παραπεμπτικά.

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΓΙΝΕ ΦΑΡΜΑΚΙ!!!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ