10.10.2024 11:40

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά έργα της Χίου ζητούν άμεση παρέμβαση

Συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι του Παραρτήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησαν συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου για να συζητήσουν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά συνεργεία του νησιού. Τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν καθυστερήσεις πληρωμών, εκκρεμότητες στην εκτέλεση συμβάσεων και την ανάγκη για κάλυψη μεταφορικών εξόδων των εργαζομένων.

Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση είναι τα εξής:

  • Οι εργαζόμενοι στο έργο «Αναδόμηση ναού Άγιου Ισιδώρου και ανάδειξη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής» παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου τρεις μήνες. Επιπλέον, κλήθηκαν να καλύψουν και τις ανάγκες άλλου έργου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, μεταφέροντας αντικείμενα στις αποθήκες. Οι εκπρόσωποι απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

  • Επιτυχόντες σε προκήρυξη της Εφορείας για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου, συμπεριλαμβανομένων δύο αρχαιολόγων, μίας σχεδιάστριας και δέκα εργατών, ζήτησαν την άμεση έναρξη των συμβάσεών τους. Παρά τις τεράστιες ανάγκες και το υπαρκτό αντικείμενο εργασίας, δεν έχουν καμία σαφή ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι συμβάσεις τους, ενώ άλλες ομάδες έχουν σταλεί για την εκτέλεση των εργασιών.

  • Οι εργαζόμενοι στο Άγιο Γάλας ζήτησαν να καλυφθεί η μετακίνησή τους από και προς τον χώρο εργασίας τους με μεταφορικό μέσο της Εφορείας. Ωστόσο, η προϊσταμένη πρότεινε να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους μέσα, γεγονός που επιβαρύνει τους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να διανύουν καθημερινά 130 χιλιόμετρα με τα δικά τους έξοδα.

Το Σωματείο καλεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων, την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων και την άμεση πρόσληψη του προσωπικού. Παράλληλα, ζητά από όλους τους εργαζόμενους στην Χίο και σε άλλα νησιά να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο για να οργανώσουν τον αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Σωματείο καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος στις 13 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ