4.6.2024 8:23

«Άρωμα μαστίχας Χίου»: Μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση και συγκίνηση από τον Σύλλογο Πυργούσων Αττικής

Ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί Χίου» εντυπωσίασε και φέτος διοργανώνοντας την εκδήλωση «Άρωμα Μαστίχας Χίου», το Σάββατο βράδυ, στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου. Η εκδήλωση αυτή, που έχει καταστεί πλέον θεσμός, αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη χιώτικη παράδοση, πολιτισμό και γαστρονομία.

Αφιερωμένη στη Μαρία Στούπη

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Στούπη, ενός χαμογελαστού κοριτσιού που χάθηκε πρόωρα και ξαφνικά. Η συγκινητική αφιέρωση τόνισε τη σημασία της κοινότητας και της μνήμης, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Μια βραδιά γεμάτη δράσεις και χορούς

Η πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου γέμισε από νωρίς με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Η βραδιά περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Συλλόγου, βιντεοπαρουσίαση για τη Χίο και τα Μαστιχοχώρια, νησιώτικο γλέντι και τραγούδια από τον Νικόλα Καραολάνη και τη μουσική παρέα του, καθώς και χιώτικα κεράσματα.

Ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς διάνθισε τα τραγούδια και τους χορούς με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και σχόλια για την ιστορία, τη λαογραφία και την εθνογραφία των Μαστιχοχωρίων, καθηλώνοντας το ακροατήριο.

Χαιρετισμοί και συγκινητικές ομιλίες

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό και μίλησε για τη σχέση της Χίου και του Πυργίου με τη μοναδική μαστίχα, αναφέροντας την ΕΜΧ, την MEDITERRA και το Μουσείο Μαστίχας. Διάβασε επίσης τις επιστολές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου-Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου και του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, κ. Γιώργου Τούμπου.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, εξήρε την πλούσια δραστηριότητα του Συλλόγου, συγχαίροντας την πρόεδρο και το ΔΣ για την άψογη διοργάνωση και την προσφορά πολιτισμού.

Παρουσίες και ευχαριστίες

Η εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Αντιπεριφερειάρχης δυτικού Τομέα Αθηνών Βασίλης Λώλος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.

Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο Χαϊδαρίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργο Τούμπο, τον κ. Γιάννη Μανδάλα της MEDITERRA S.A, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Χοροί και γλέντι

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Βαρλά και της Μαρίας Λυμπουσάκη, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, κατακτώντας το κοινό με τον ενθουσιασμό και την δεξιοτεχνία της. Το αποκορύφωμα ήταν ο Πυργούσικος χορός, που αποθεώθηκε από το κοινό.

Η βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους και τους χορηγούς, με τον Σύλλογο να ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση, υποσχόμενος ακόμη περισσότερες καινοτόμες δράσεις και πολιτιστικές εμπειρίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ