13.4.2012 13:54

«Άρξατε πυρ» για τον ρουκετοπόλεμο

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΕΑΜΑ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ

 
Σε πλήρη ετοιμότητα όπως φαίνεται είναι για μία ακόμη φορά ο Βροντάδος, προκειμένου να υποδεχθεί τους χιλιάδες των επισκεπτών το βράδυ του Μ. Σαββάτου που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο νησί μας για να παρακολουθήσουν το Ρουκετοπόλεμο.
 
Φρούρια- Εκκλησιές
Σπίτια και εκκλησίες που ανήκουν στην «κόκκινη» ζώνη ήδη εδώ και ημέρες θυμίζουν απόρθητα φρούρια με τα συρματοπλέγματα και τα αυτοσχέδια μέσα προστασίας να καλύπτουν πλήρως τις προσόψεις των κτιρίων.
 
Έτοιμοι οι ρουκετοσύρτες
Στο ίδιο κλίμα και τα συνεργεία των ρουκετατζήδων, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη στιγμή, που τα φώτα της δημοσιότητας από όλο τον πλανήτη θα πέσουν πάνω στην κωμόπολη του Βροντάδου.
Ήδη από χθες καθορίστηκαν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά τους ρουκετοσύρτες με τους Βρονταδούσους να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην ασφάλεια των θεατών όσο και στην ασφάλεια των ρουκετατζήδων.
 
Στο πόδι η Πυροσβεστική Υπηρεσία
Σημαντικό ρόλο για την ασφαλή διεξαγωγή του εθίμου, καλείται να παίξει για μία ακόμη χρονιά η Π.Υ. του νησιού αφού όλη η δύναμή της το βράδυ του Μ. Σαββάτου, θα είναι επί ποδός προκειμένου να επέμβει όπου χρειαστεί.
«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλη η δύναμή μας, θα είναι σε όλο το νησί με τον κύριο φόρτο εργασίας να πέφτει στον Βροντάδο. Εφιστούμε την προσοχή όλων στη ρίψη βεγγαλικών. Ο κόσμος θα πρέπει να βλέπει αν το προϊόν πληροί τις απαραίτητες από την Ε.Ε. προδιαγραφές και οπωσδήποτε θα πρέπει να τηρούνται οι αναγραφόμενες οδηγίες. Εάν γίνουν αυτά τότε δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο διοικητής Ιακ. Αρχοντάκης.
 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Για όσους επιλέξετε να περάσετε από τον Βροντάδο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου θα ισχύσουν οι ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν κάθε χρόνο, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των επισκεπτών.
Στο σημείο θα βρίσκονται συνεχώς η δημοτική αστυνομία αλλά και η Τροχαία Χίου ώστε να κατευθύνει τον κόσμο στην σωστή κατεύθυνση ενώ και για φέτος θα υπάρξουν 4 πουλμανάκια που θα μεταφέρουν τον κόσμο από το Δημαρχείο στον Άγιο Μακάριο και από το Γούβι στο Τσουμπάρι.
«Σήμερα θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Έχουμε κάνει ότι περνούσε από το χέρι μας προκειμένου το έθιμο να διεξαχθεί με ασφάλεια. Θα κάνουμε ακόμη μία συνάντηση το σήμερα Μ. Παρασκευή με τους ρουκετατζήδες για να οριστικοποιήσουμε ορισμένα τελευταία θέματα», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Κ. Μούνδρος ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέβαλλαν και φέτος για τη διεξαγωγή του εθίμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ