15.12.2016 16:21

Δικαιοσύνη με ορατότητα

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΧΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΔΡΑ Η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΑΤΗ

Με χειροκροτήματα και επευφημίες υποδέχθηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της  Χίου, οι δεκάδες Χιώτες που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο πλευρό του Στρατή Τσουκαλά, του συμπολίτη μας που πριν από 1,5 εβδομάδα πυροβόλησε στον άερα στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας όταν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είδε πλήθος μεταναστών να επιτίθονται στο γιο του και να επιχειρούν να εισβάλλουν στο κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή.

Η  αγόρευση της Εισαγγελέως και το μήνυμά της στην τοπική κοινωνία

Σε μία σπάνια για τοπικά δεδομένα αγόρευση, η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, λίγο πριν ζητήσει την αθωότητα του κ. Τσουκαλά, έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ζητώντας από την χιώτικη κοινωνία να ερμηνεύσει σωστά την πρότασή της, επισημαίνοντας ότι η χρήση όπλου και οι βολές στον άερα δεν δικαιολογούνται σε καμία απολύτως περίπτωση. «Τα λεγόμενά μου δεν θέλω να εκληφθούν ως προτροπή στην αυτοδικία ή στη χρήση όπλου και αυτό αυτό είναι σαφές. Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται αποδεκτές από κανέναν μας», είπε με νόημα η κα. Σταυράτη για να ακολουθήσει η απόφαση του Προέδρου του Δικαστηρίου Κώστα Αμπλιανίτη ο οποίος απάλλαξε τον κατηγορούμενο των κατηγοριών.

Τι ειπώθηκε στη Δίκη

Της απόφασης του Δικαστηρίου προηγήθηκε ακροαματική διαδικασία μίας περίπου ώρας μέσα από την οποία επισημάνθηκε παντελής έλλειψη αστυνομικής παρουσίας την ημέρα και την ώρα των επεισοδίων.  Η αγριότητα των συγκρούσεων αλλά και οι μαρτυρίες 4 μεταναστών που ανέφεραν ότι αν δεν υπήρχε ο Στρ. Τσουκαλάς να ρίξει προειδοποιητικές βολές στον αέρα, τώρα θα θρηνούσαμε θύματα, λειτούργησε καταλυτικά στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της σημείωσε ότι το άδικο της πράξης αίρεται εξαιτίας της έκτασης κατάστασης. «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος αποτροπής της καταστροφής ή άλλο μέσο υπεράσπισης. Επιπλέον από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε ο ίδιος τον κίνδυνο ενώ ο σκοπός της χρήσης του όπλου ήταν η αποτροπή», ανέφερε η κα. Εισαγγελέας.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Στρ. Τσουκαλά και του συνηγόρου Υπεράσπισης Γιώργου Σαπλαούρα. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ