24.10.2016 16:15

Βάζουν το κυκλοφοριακό στο νέο ΕΣΠΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Ριζικές τομές και αξιοποίηση όσων έργων έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία και αφορούν στη διαχείριση του κυκλοφοριακού φορτίου της πόλης συνολικά, προωθεί ο Δήμος Χίου μέσω του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται στους Δήμους Χίου και Μυτιλήνης και αφορά σε παρεμβάσεις στα αστικά τους κέντρα. Σύμφωνα με τον Μανώλη Βουρνού βασική προτεραιότητα του Δήμου είναι μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις να επιλυθούν βασικά προβλήματα της πόλης αλλά και να αναδειχθούν ταυτόχρονα όλα τα ποιοτικά της στοιχεία.

Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλυθούν τα ζητήματα του κυκλοφοριακού.

«Το προηγούμενο διάστημα «τρέξαμε» μαζί με το Πανεπιστήμιο το πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας. Έτσι καταφέραμε να έχουμε ένα πλάνο και να δοκιμάζουμε παρεμβάσεις οι οποίες δεν θα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στο σύνολό της, βάζοντας στο πλάνο τον πεζό, το μηχανάκι, το αυτοκίνητο, το ποδήλατο και τα μεγαλύτερα οχήματα», ανέφερε ο κ. Βουρνούς λέγοντας ότι στόχος είναι να αρθούν χρόνιες αγκυλώσεις.

«Το σχέδιο αυτό, το οποίο συντάσσεται ακόμα έχει προκύψει μέσα από μία ευρεία διαβούλευση με πολλούς φορείς. Από αυτή τη διαβούλευση, λύθηκαν παρεξηγήσεις και κατατέθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες οι οποίες θα εξειδικευθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Με την ολοκλήρωση του α’ και δ’ τμήματος του Περιφερειακού, είμαι αισιόδοξος ότι θα οδηγηθούμε σε μία νέα πρόταση, με την οποία γίνεται αξιοποίηση των έργων που έχουν γίνει στο νησί τα τελευταία 10- 15 χρόνια. Αυτά τα έργα μπορούν να πάρουν μεγαλύτερη αξία αν συνενωθούν. Συνεπώς συζητάμε για την ενοποίηση των επεμβάσεων και τη δημιουργία μία σύγχρονης πόλης όπως την αξίζουν οι μέλλουσες γενιές», κατέληξε ο κ. Βουρνούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ