6.12.2016 18:35

«Δεν έδωσα ποτέ συνέντευξη, δεν ήμουν στα επεισόδια»

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ «DIE TAGESZEITUNG» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟΝ «π» ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του είναι έτοιμος να αξιοποιήσει ο εθελοντής Βασίλης Παχουνδάκης, του οποίου το όνομα εμπλέκεται σε ρεπορτάζ της γερμανικής Die Tageszeitung, που παρουσιάζει τη Χίο ως τόπο συντηρητικό και αφιλόξενο για πρόσφυγες και μετανάστες.

Με δηλώσεις του στον «π» ο κ. Παχουνδάκης διευκρίνησε ότι ουδέποτε έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό μέσο, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες νομικές κινήσεις.

«Ουδέποτε έδωσα συνέντευξη και τις ημέρες των γεγονότων βρισκόμουν με φίλους σε μεζεδοπωλείο τη πόλης. Ούτε βρισκόμουν στην πορεία εκείνο το βράδυ αλλά και το προηγούμενο ήμουν σε ουζερί στο κάστρο», ανέφερε αυτολεξεί στον «π».

Στο ερώτημα του «π» για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά του ο κ. Παχουνδάκης ανέφερε:

«Θεωρητικά με ξέρουν από κάπου. Ήμουν αλληλέγγυος μέχρι τον περασμένο Γενάρη και μετά εργαζόμενος στους Samaritans. Έχουν έρθει πολλοί στη Σούδα. Παλαιότερα είχα δώσει συνέντευξη όμως για τις συνθήκες που επικρατούν. Έχω διαφωνίες με κάθε είδους φασισμό, αλλά όχι ότι ήμουν μπροστά στα γεγονότα», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ