5.12.2016 13:48

Έβαλαν πλώρη για την κατάκτηση των θαλασσών

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Ν. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Με κορύφωση την απονομή χρηματικών επάθλων και τιμητικών επαίνων σε αριστούχους σπουδαστές προηγούμενων εξαμήνων, ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, η τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών έτους 2016- 2017 στην Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. 
Οι νέοι σπουδαστές που πέρασαν την πόρτα της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση- πρόσκληση της θάλασσας, δείγμα ότι η δύναμή της μπορεί ακόμα και προσελκύει νέους, αλλά και μπροστά στην γρήγορη οικονομική αποκατάσταση, που έρχεται ως θέλγητρο μετά την απόφαση της ναυτικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας. 

Τα καλά και τα άσχημα νέα

Στα μηνύματά τους οι υπεύθυνοι της σχολής αναφέρθηκαν σε θέματα γενικότερης εκπαίδευσης επισημαίνοντας κυρίως τα κακώς κείμενα, αφού όπως είπαν, είναι αδιανόητο η ναυτική εκπαίδευση όσων επιλέγουν τις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών να βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μη μόνιμους εκπαιδευτικούς κάτι που κάθε χρόνο δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις ακαδημίες.

Από τα λεγόμενά τους δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί στο παρελθόν δεν έχει ακόμη καταστεί εφικτή η δημιουργία σχολής ναυτικών μέσων, ώστε οι σπουδαστές να μη δαπανούν χρήματα και χρόνο σε σπουδές εκτός Χίου.

Σημαντικό επίτευγμα πάντως θεωρείται και το γεγονός ότι με προσπάθειες της Περιφέρειας προωθείται η δημιουργία 6 υπερσύγχρονων εργαστηρίων συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

«Όλα αυτά συν το γεγονός ότι η ΑΕΝ Μηχανικών συνεχώς βελτιώνεται με κάθε μέσο και τρόπο ενισχύει το αίτημα για δημιουργία τμήματος ηλεκτρολόγων – μηχανικών στο νησί μας», κατέληξαν οι ίδιοι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής εκφράστηκαν ευχαριστίες στη Μητρόπολη Χίου και στον Μητροπολίτη Μάρκο για την προσφορά του στη σίτιση των σπουδαστών αλλά και για την προσφορά σημαντικών χρηματικών βραβείων τα τελευταία χρόνια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ