5.7.2024 6:50

Εγκατέλειψαν 5 κουτάβια στον Λιλικά

Ο Δήμος Χίου ανακοίνωσε ένα ακόμη περιστατικό εγκατάλειψης ζώων, αυτή τη φορά στην περιοχή του Λιλικά. 5 κουτάβια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε ένα χωράφι, και οι αρχές ζητούν τη βοήθεια των κατοίκων για τον εντοπισμό του ιδιοκτήτη της σκυλίτσας που τα γέννησε.

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αρχές, ακόμη και ανώνυμα, προκειμένου να δοθούν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον υπεύθυνο. Στο προηγούμενο περιστατικό, ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας εντοπίστηκε και κανονίστηκε άμεσα ραντεβού για τη στείρωσή της.

Η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση κουταβιών είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας κάποιων συμπολιτών μας, τονίζουν οι αρχές. Στην παρούσα περίπτωση, τα μικρά κουτάβια είναι τέσσερα θηλυκά και ένα αρσενικό, ηλικίας 2,5-3 μηνών, εμφανώς ταλαιπωρημένα και αναζητούν επειγόντως φιλοξενία και υιοθεσίες από υπεύθυνες οικογένειες. Υπολογίζεται ότι θα γίνουν μεσαίου μεγέθους.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος για την προσωρινή τους διαμονή. Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν ένα ζεστό σπίτι στα κουτάβια μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα του Δήμου Χίου στο τηλέφωνο 2271353116.

Ο Δήμος Χίου καλεί όλους τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στα ζώα και να προχωρήσουν σε στειρώσεις των κατοικίδιων τους για να αποτραπούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. Η συνεργασία και η υπευθυνότητα των πολιτών είναι απαραίτητη για την επίλυση του προβλήματος της εγκατάλειψης ζώων στο νησί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ