13.11.2016 12:58

Έγραψε ιστορία μπροστά στα μάτια του γιου του

Τον πιο ξεχωριστό τερματισμό επεφύλασσε ο φετινός μαραθώνιος για τον Χιώτη μαραθονοδρόμο Χριστόφορο Μερούση. Η παρουσία του γιου του έκανε τη σημερινή νίκη ακόμα πιο ξεχωριστή, αφού πέρα από το ρεκόρ των 4 συνεχόμενων τερματισμών στην πρώτη θέση ήταν η πρώτη φορά που ο γιος του τον περίμενε έπειτα από μία τόσο κουραστική διαδρομή.

"Όλα τα χρωστάω στο μικρό μου γιο. Μου δίνει πάρα πολύ δύναμη. Είναι δυο χρόνια στη ζωή μου. Είναι η πρώτη φορά που είναι εδώ και με περιμένει στον τερματισμό. Μου έδωσε τεράστια δύναμη και ώθηση για να μπορέσω να φθάσω εδώ. Ήταν μία πολύ δύσκολη προετοιμασία με προβλήματα. Φέτος ένιωσα μία τεράστια έκρηξη στην ψυχή μου. Η αποδοχή του κόσμου ήταν εκπληκτική. Ευχαριστώ πολύ την υπηρεσία για να μπορώ να κάνω πρωταθλητισμό. Η συμμετοχή μου είχε ένα μεγάλο ρίσκο, είχα ένα τραυματισμό στο γόνατό μου. Πρώτα ξεκούραση και μετά βλέπουμε", δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Χρ. Μερούσης τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο με χρόνο 2:24:56, όντας ο πρώτος Έλληνας δρομέας που τερματίζει πρώτος από τους Έλληνες αθλητές για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Στη γενική μάλιστα κατάταξη ο Χριστόφορος τερμάτισε 8ος. 

Σε ότι αφορά στο νικητή του φετινού μαραθωνίου, πρώτος αναδείχθηκε ο κενυάτης αθλητής Λούκα Ρότις Λουμπουάν τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο στάδιο με χρόνο 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα που αποτελεί τον 15ο καλύτερο χρόνο της ιστορίας. Το προσωπικό του ρεκόρ είναι 2.08.12. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ