26.6.2024 14:19

Εκδήλωση τιμής στους εθελοντές της Βιβλιοθήκης "Κοραής"

Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η πρώτη εκδήλωση τιμής και βράβευσης των εθελοντών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου "Ο Κοραής".

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κεντρικό κτίριο της βιβλιοθήκης, με παρευρισκόμενους μέλη της τοπικής κοινωνίας, εθελοντές και φίλους του ιδρύματος.

Ο Παύλος Καλογεράκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, άνοιξε την εκδήλωση με θερμά λόγια προς τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την αφοσίωση των εθελοντών που συμβάλλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Ο κ. Καλογεράκης τόνισε την πολύτιμη συνεισφορά των 22 εθελοντών που, με το έργο τους, ενδυναμώνουν την εξωστρέφεια της βιβλιοθήκης και βοηθούν στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών.

Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, Άννα Χαζίρη, συνέχισε, επαινώντας την προσφορά των εθελοντών: "Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη καλής θέλησης. Εκφράζει συνήθως ανθρώπους που έχουν αξίες, όραμα και αγάπη για το κοινωνικό σύνολο." Αναφερόμενη στην ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των εθελοντών και του προσωπικού, υπογράμμισε ότι η βιβλιοθήκη, με τις πολλές και ποικίλες υπηρεσίες της, βασίζεται σημαντικά στη συνεισφορά τους.

Οι εθελοντές τιμήθηκαν με ένα τιμητικό δίπλωμα για τη δουλειά τους, ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την αφοσίωση και το έργο τους. Οι παρευρισκόμενοι ενθαρρύνθηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τη βιβλιοθήκη, είτε με τη φυσική τους παρουσία είτε μέσω της διάδοσης της αξίας του εθελοντισμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα ζεστό κλίμα και τη δέσμευση όλων να συνεχίσουν την προσπάθεια, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης. Ο κ. Καλογεράκης έκλεισε την τελετή με την ευχή να δει τους εθελοντές ξανά από τον Σεπτέμβριο, προτρέποντάς τους να παραμείνουν ενωμένοι και δραστήριοι για το κοινό καλό της βιβλιοθήκης και της κοινότητας της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ