4.7.2024 16:04

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον 63χρονο

Κρίθηκε ένοχος για την πυρκαγιά στη Σιδηρούντα χωρίς ελαφρυντικά

Ένοχο κατά πλειοψηφία έκρινε τον 63χρονο Λ.Κ. για την πυρκαγιά στη Σιδηρούντα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χίου, το οποίο μέσα από μία μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε 5 συνεχείς ώρες εξέτασε κάθε στοιχείο που αφορούσε στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στη δυτική Χίο που κατέκαψε 15.000 στρέμματα γης.

Η υπεράσπισή του μέσω του Δικηγόρου του Δημήτρη Καρδασιλάρη ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών, με την Εισαγγελέα να ζητά την απόρριψη των ελαφρυντικών παρά τον πρότερο σύννομο βίο, με την αιτιολογία ότι ο 63χρονος προσπάθησε να αποκρύψει την εμπλοκή του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στις 16:10 το Δικαστήριο διέκοψε εκ νέου για να εξετάσει την αναγνώριση ελαφρυντικών επιστρέφοντας λίγα λεπτά αργότερα και ανακοινώνοντας ότι κατά πλειοψηφία απορρίπτει. 

Τελικά το δικαστήριο ανακοίνωσε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καθώς και δικαστικά έξοδα 600 ευρώ.  Η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη (αφού η ποινή μετατρέπεται μόνο αν είναι έως 2 έτη βάσει του γενικού μέρους του Ποινικού Κώδικα) και δεν μετατρέπεται. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ