3.8.2012 10:52

Το έσωσαν στο παρά πέντε

- ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΔΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στιγμές αγωνίας έζησαν χθες το βράδυ στις 23:31 οι κάτοικοι της Λαγκάδας, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά στον δασικό πυρήνα στην περιοχή «Καρυδάς».
Όπως κατέθεσαν στην Π.Υ. Χίου οι αυτόπτες μάρτυρες «ακούστηκε» ένας θόρυβος και στη συνέχεια εκδηλώθηκε πυρκαγιά μέσα στην καρδιά του δάσους.
«Ήταν σαν κροτίδα του Πάσχα, τουλάχιστον έτσι φάνηκε και στη συνέχεια είδαμε να εκδηλώνεται πυρκαγιά», ανέφερε στον «π» ένας από τους μάρτυρες του συμβάντος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο λιμάνι της Λαγκάδας.
Αμέσως σήμανε συναγιαρμός με τους θαμώνες των καφετεριών να σπεύδουν στο σημείο και με πυροσβεστήρες αλλά και με κλαδιά στα χέρια να προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά, γεγονός που κατέστη εφικτό λίγα λεπτά αργότερα, αφού όμως είχαν αποτεφρωθεί 10τμ χαμηλής βλάστησης.
Παράλληλα στο σημείο έσπευσε η Π.Υ. Χίου που με ένα όχημα και 4 άνδρες κατάβρεξε την περιοχή για την αποφυγή κινδύνου αναζωπύρωσης ενώ παρά το περασμένο της ώρας λίγη ώρα αργότερα έφθασε στη Λαγκάδα και ο Διοικητής της Π.Υ. Χίου μαζί με το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.
Πάντως ως πιθανή αιτία της πυρκαγιάς θεωρείται μάλλον ο εμπρησμός από αμέλεια ενώ το ενδεχόμενο που ακούστηκε από μερίδα κατοίκων για εμπρησμό από παραπλέον τουρκικό σκάφος στο λιμάνι της περιοχής κρίνεται εξολοκλήρου αβάσιμο.
Γεγονός πάντως αποτελεί ότι και πριν 2 ημέρες, κάτοικοι του χωριού είδαν μία ναυτική φωτοβολίδα να καταλήγει μέσα στο λιμάνι της Λαγκάδας λίγα μέτρα μακρύτερα από το δασικό πυρήνα του «Καρυδά», με την τοποθεσία ρίψης της να αγνοείται μέχρι στιγμής. 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Π.Υ. Χίου δεν βρήκε ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού ή ναυτική φωτοβολίδας όπως φημολογήθηκε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ