8.11.2016 13:30

Γρίφος η διαχείριση 18.000 φωτιστικών σωμάτων

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Στην πρώτη σοβαρή καταγραφή των φωτιστικών σωμάτων των οποίων έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης προχώρησε ο Δήμος Χίου μέσα από τη σύμβαση που υπέγραψε με ιδιωτική εταιρία με αντικείμενο  την «Καταγραφή και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης ηλεκτροφωτισμού του Δήμου».

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα ακριβή αποτελέσματα της πρώτης φάσης της σύμβασης διαπιστώθηκε ότι στο δημοτικό δίκτυο φωτισμού ανήκουν περί τα 18.000 φωτιστικά σώματα. Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά έγινε ηλεκτρονική αποτύπωση σε χάρτη κάτι που σημαίνει ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα το τμήμα ηλεκτροφωτισμού έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ακριβώς τον τύπο του φωτιστικού πάνω σε κάθε στύλο, την κατανάλωσή του και το ακριβές του σημείο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραμανής πρόκειται για ένα πραγματικό επίτευγμα αφού μελετάται η δυνατότητα ο συγκεκριμένος χάρτης να αξιοποιηθεί μέσα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη. «Όποτε υπάρχει πρόβλημα μέσα από τον διαδραστικό χάρτη θα μπορεί ο καθένας να εντοπίζει τον στύλο που τον ενδιαφέρει και να αναφέρει οποιαδήποτε βλάβη», εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος.

Το επόμενο στάδιο

Στα επόμενα στάδια της σύμβασης αναμένεται σύντομα να παραδοθούν οι  προτεινόμενες παρεμβάσεις βελτίωσης τόσο του οδοφωτισμού όσο και της  εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων ανά κατηγορία δρόμου, κάτι που θα επιφέρει σημαντική μείωση δαπανών για το Δήμο Χίου .

«Σε περίπου 3 μήνες θα μας παραδοθεί η οικονομοτεχνική μελέτη για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Θα ξέρουμε ουσιαστικά με τι φωτιστικά μπορούν να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα. Το βασικό είναι ότι το κόστος λειτουργίας των νέων φωτιστικών θα αποσβεστεί η αγορά τους», κατέληξε ο κ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ