18.12.2016 0:43

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στη φιλαρμονική διά στόματος Δημάρχου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου στο πλαίσιο της εορταστικής συναυλίας που πραγματοποίησαν από κοινού με τα στελέχη της Στρατιωτικής Μουσικής της 96 ΑΔΤΕ στο Ομήρειο το βράδυ του Σαββάτου.

Η επισήμανση της Ε. Ασλανίδου από μικροφώνου ότι δεν είναι δυνατό οι μουσικοί να κάνουν πρόβες στο υπόγειο του δημοτικού μεγάρου έτυχε άμεσης απάντησης από τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, που παίρνοντας τον λόγο αποκάλυψε ότι από την αρχή του χρόνου η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου φεύγει από το υπόγειο του Δημαρχείου και αποκτά δική της στέγη στο κτίριο της οδού Δημοκρατίας, στον χώρο δηλαδή που προορίζονταν για το ΔΗΠΕΘΕ. "Οι εργασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και πλέον οι μουσικοί μας θα αποκτήσουν τον χώρο που χρειάζονται και που πρέπει να έχουν για να κάνουν τις πρόβες τους", ανέφερε ο Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία και φέτος οι μουσικοί τόσο της Φιλαρμονικής όσο και του Δήμου Χίου κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά το Ομήρειο επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η ένωση των δύο σχημάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη ορχήστρα του νησιού, που σε κάθε της εμφάνιση καθηλώνει τους παρευρισκόμενους.

Τα "φιλαρμονικάκια" αλλά και οι μουσικοί των δύο σχημάτων, παίζοντας έργα του διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και ελληνικά τραγούδια ξεσήκωσαν το κοινό αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με το χιώτικο κοινό στο μέλλον μέσα από μία συνεργασία που τείνει να γίνει πλέον θεσμός.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο facebook του "π"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ