17.12.2016 13:25

Χρονιά ανακύκλωσης το 2016

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Καρπούς φαίνεται ότι αποδίδει σταδιακά η προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας να στήσει και διαχειριστεί μόνη της το δίκτυο ανακύκλωσης του νησιού. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η συμβολή της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης που παρείχε δωρεάν εξοπλισμό αλλά και τεχνογνωσία, αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Μπελέγρη ενώ όταν ανέλαβε ο Δήμος την ανακύκλωση από την εταιρεία «Οικόπολις» μαζεύονταν 50 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών το μήνα, η ποσότητα έχει σχεδόν διπλασιαστεί φθάνοντας τους 90 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών το μήνα.

«Ο κόσμος πραγματικά στήριξε και στηρίζει την ανακύκλωση στην πράξη. Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουμε ακριβώς τα στοιχεία για κάθε υλικό ξεχωριστά ώστε να γίνει κατανοητή αυτή η αύξηση. Είναι επίσης σημαντικό ότι παρά τα προβλήματα ξεκίνησε και η ανακύκλωση γυαλιού και πλέον ετοιμαζόμαστε για την πρώτη αποστολή στην Αθήνα», ανέφερε στον «π» ο κ. Μπελέγρης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ