13.12.2016 13:57

Η κρίση «βούλιαξε» τα χρηματικά έπαθλα των καραβακιών

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΟ ΕΘΙΜΟ

Στον σκόπελο της οικονομικής κρίσης έπεσαν φέτος τα αγιοβασιλιάτικα καραβάκια, με τα χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές αλλά και για το πλήρωμα με τα καλύτερα παινέματα να αποτελούν πλέον παρελθόν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Περιηγητικής Λέσχης Χίου Π. Τασσοπούλου ο φετινός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί το Σάββατο  31 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία Βουνακίου θα διαφοροποιηθεί σημαντικά ως προς τα χρηματικά έπαθλα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε η ίδια η οικονομική κρίση έχει επηρρεάσει σημαντική μερίδα επαγγελματιών αλλά και ιδιωτών που μέχρι πέρυσι προσέφεραν σημαντικά χρηματικά ποσά που δίδονταν ως έπαθλα παράλλημα με τα βραβεία στους τρεις πρώτους νικητές.

Τι θα ισχύσει

Στον φετινό διαγωνισμό θα δοθούν μόνο τιμητικά βραβεία και δεν θα συνοδεύονται από κανένα χρηματικό ποσό, καθώς όλες οι ενορίες που θα συμμετάσχουν θα μοιραστούν εξίσου όσα χρήματα καταφέρει να συγκεντρώσει η Περιηγητική Λέσχη Χίου.

«Φέτος η δύναμή μας θα είναι ο κόσμος, οι απλοί πολίτες και οι επαγγελματίες. Σε αυτούς θα αποταθούμε άμεσα προκειμένου να συνεισφέρει ο καθένας από το υστέρημά του. Αυτά τα χρήματα θα τα μοιράσουμε στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Κατά τα λοιπά θα δοθούν το 1ο, 2ο και 3ο βραβείο και για την επιλογή θα μετρήσει τόσο η κατασκευή όσο και τα παινέματα», ανέφερε η κα. Τασσοπούλου στον «π» καλώντας τους Χιώτες να στηρίξουν το έθιμο.

Οι συμμετοχές

Παρά πάντως την οικονομική κρίση στον φετινό διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής 3 ενορίες με 5 νέα καραβάκια, κάτι που θα δώσει νέα πνοή στο έθιμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ