4.11.2016 10:44

Η Λέσβος ετοιμάζεται για το 2017. Η Χίος; [ΒΙΝΤΕΟ]

ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τις προετοιμασίες για την επόμενη τουριστική σεζόν ξεκίνησε ήδη η Λέσβος που σε συνεργασία με το Discover Greece και τη Marketing Greece, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό βίντεο για την προβολή του νησιού.

Όπως λένε οι δημιουργοί του πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο νησί που καλεί με το άκουσμα των μελωδιών της φύσης διανθισμένο με τη θέρμη των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα βίντεο που σε ταξιδεύει και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή, αφού οι εικόνες από το κέντρο της Μυτιλήνης, τον Μόλυβο, την Πέτρα, την Ερεσσό, το Σίγρι και το απολιθωμένο δάσος, το Πλωμάρι και η Αγιάσος, καλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει το νησί από άκρη ως άκρη.

Πτώση του εξ ανατολών τουρισμού

Κι ενώ η γειτονική Λέσβος προετοιμάζεται ήδη από τώρα, στη Χίο οι κινήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν είναι ελάχιστες. Στον εξαφανισμό των πτήσεων τσάρτερ, δεν έρχεται να προστεθεί μόνο η πρόβλεψη για δραματική μείωση των προσεγγίσεων των κρουραζιερόπλοιων αλλά κυρίως η συρρίκνωση του τουρισμού από την Τουρκία.

Η αλήθεια των αριθμών δείχνει μία σαφέστατη μείωση των Τούρκων επισκεπτών, αφού από 1η Ιανουρίου μέχρι και 31 Οκτωβρίου οι αφίξεις ήταν 66.700 όταν το συγκεκριμένο 10μηνο του 2105 οι αφίξεις ανήλθαν σε 75.790.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το 2015 «έκλεισε» με 82.000 επισκέψεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν μπορεί να κλείσει η διαφορά των 24.000 επισκεπτών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ