3.11.2016 20:13

Καν΄ το όπως η ΔΕΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ΧΙΟΥ

Σειρά καινοτόμων δράσεων προκειμένου από τη μία να επιβραβεύσει τους συνεπείς καταναλωτές της και από την άλλη να βάλει φρένο στην αλόγιστη σπατάλη νερού με δεδομένη την ανομβρία που ταλαιπωρεί το νησί, αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. που συνεδρίασε με κύριο θέμα την τιμολογιακή πολιτική του 2017.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά επιτεύγματα της εταιρίας ο πρόεδρός της Απ. Τζιώτης ανέφερε ότι μέσα στο 2016 διακανονίστηκαν οφειλές ύψους 655.000 ευρώ, μέσα από 1.126 διακανονισμούς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. περί τις 316.000 ευρώ.

«Ακόμα μας ταλαιπωρούν οι πρώην δήμοι»

Παράλληλα εστίασε στο μεγάλο ζητούμενο, αυτό του ελέγχου του δικτύου της εταιρίας, κάτι που επιτεύχθηκε σε ένα μεγάλο ποσοστό μέσα από την «αστυνόμευση» του δικτύου και την αντικατάσταση 2.400 υδρομετρητών κυρίως σε περιοχές εκτός του κέντρου.

«Τόσο η δική μας η διοίκηση όσο και η προηγούμενη του Μιχάλη Φυτούση παρέλαβαν το 2011 μία κατάσταση από τους πρώην Δήμους, που μαρτυρά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν λάβει μέριμνα να μετρούν το νερό και να εισπράττουν χρήματα. Υπήρχε μία ατιμολόγητη σπατάλη νερού που προσπαθούμε ακόμα και τώρα να μαζέψουμε. Το έχουμε καταφέρει κατά 60% περίπου και συνεχίζουμε την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

Επιβράβευση στους συνεπείς καταναλωτές

Σε ότι αφορά στον φετινό σχεδιασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. η εταιρία εκτός του ότι αποφάσισε τη διατήρηση των τιμολογίων στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, προχώρησε σε ακόμη μία εξαγγελία διά στόματος Απ. Τζιώτη.

«Οφείλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους συνεπείς καταναλωτές μας να απολαμβάνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης στον λογαριασμό τους. Με αυτό το μέτρο θα διορθώσουμε την τιμολογιακή μας πολιτική προς την κατεύθυνση της μείωσης», εξήγησε ο πρόεδρος της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι το ακριβές ποσοστό της έκπτωσης θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Μπαίνει φρένο στους σπάταλους

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θίχτηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν και αυτό της αλόγιστης σπατάλης νερού τη στιγμή που το νησί είναι αντιμέτωπο με την παρατεταμένη ανομβρία. Ως ένα από τα βασικά μέτρα που θα παρθούν είναι αυτό του καθορισμού πλαφόν σε στους 3.500 καταναλωτές που δίνεται νερό ύδρευσης για αρδρευτικούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι ενώ τώρα πληρώνουν για όσο νερό καταναλώσουν με χρέωση κανονικού τιμολογίου, θα καθοριστεί ως πλαφόν τα 100 κυβικά νερό σε ετήσια βάση, πάνω από τα οποία θα υπάρξει ακριβότερη χρέωση.

«Δεν μπορεί κάποιοι να ποτίζουν εκτεταμένες καλλιέργειες τη στιγμή που η Χίος δεν έχει νερό», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης συζητήθηκε και το ζήτημα των οφειλών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας καθώς και τον πρώην πρόεδρο Μ. Φυτούση να προτείνουν την πληρωμή του νερού τόσο από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου όσο και από τις Σχολικές Επιτροπές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ