4.10.2013 15:04

Το κτίριο της Προόδου εκπέμπει S.O.S.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΠΡOΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Γενικό συναγερμό σημαίνει το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων του Πνευματικού Κέντρου και καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση όλους τους φορείς και χωριανούς.

Το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου παρότι θεωρείται δημοτικό, έχει μόνο κατ’ όνομα την κηδεμονία του Δήμου κι όχι κατ’ ουσία που μεταφράζεται σε χρηματική στήριξη ή πρόνοια για εξασφάλιση ενός ποσού για τις αναγκαίες επισκευές του. Ο τελευταίος δήμαρχος που είχε ενσκήψει πάνω στο προβλήματα του Πνευματικού Κέντρου Καλλιμασιάς, που αποτελεί το φάρο πολιτισμού για τα χωριά της Νότιας Χίου, ήταν ο Π. Καμίτσης που εξόπλισε το κτίριο με τα απαιτούμενα καθίσματα και κλιματισμό. Από τότε οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν ήταν «απλές ασπιρίνες» που απλά κουκούλωναν το πρόβλημα που όσο περνούν τα χρόνια οξύνεται.

Τα προβλήματα

«Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα συντήρησης - επισκευής επιδεινώθηκαν και το κόστος είναι τέτοιο, που είναι αδύνατο να το επωμιστεί μόνης της η Πρόοδος, αφού τα έσοδά της που προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές και τις δωρεές μελών και φίλων, μόλις επαρκούν να καλύψουν το κόστος των δραστηριοτήτων της. Το Σωματείο απευθύνθηκε στο Δήμο, ο οποίος το 2012 προέβλεψε στον προϋπολογισμό ποσό 30.000 € από τη ΣΑΤΑ της Καλλιμασιάς, όμως το ποσό ουδέποτε διατέθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι φθορές από το χρόνο όμως αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και αν δεν υπάρξει άμεση αντιμετώπιση, σε μερικά χρόνια το κόστος αποκατάστασης θα είναι θεόρατο» εξηγεί στον «π» ο πρόεδρος της Προόδου Γ. Γριμπαμπής. Ο πρόεδρος της Προόδου επισημαίνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το κτίριο δεν παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, πριν να βρεθούμε όλοι προ εκπλήξεων.

Ζωντανός Οργανισμός

Το Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς δεν είναι ένα άδειο κτίριο ούτε ένα κτίριο φάντασμα που ανήκει στον Δήμο, όπως τόσα άλλα σε όλο το νησί. «Οι υπηρεσίες που προσφέρει το κτίριο είναι ανεκτίμητες. Στο ισόγειο βρίσκεται η αίθουσα θεάτρου και στον πρώτο όροφο το μουσείο φυσικής ιστορίας, η βιβλιοθήκη, το αρχείο τοπικού τύπου, αίθουσα εκθέσεων και τα γραφεία. Είναι σχεδόν κάθε μέρα ανοιχτό και στεγάζει όλες τις δραστηριότητες της «Προόδου», με έξι πολιτιστικά εργαστήρια που τα παρακολουθούν 150 παιδιά και ενήλικες σε 18 τμήματα, Θεατρική Ομάδα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Κοινής, έκδοση εφημερίδας «Καλλιμασιώτικα» και οργάνωση εκδηλώσεων ποικίλου περιεχομένου» αναφέρει ο κ. Γριμπαμπής τονίζοντας πως γύρω από το συγκεκριμένο κτίριο κινείται και αναπνέει όχι μόνο η Καλλιμασιά αλλά και όλη η γύρω περιοχή και γι αυτό θα ήταν τραγικό να αφεθεί στην τύχη του.

Η Γενική Συνέλευση

Τα παραπάνω ζητήματα και ο τρόπος αντιμετώπισης τους, θα συζητηθούν και επ’ αυτών καλούνται οι αρμόδιοι να τοποθετηθούν σε έκτακτη Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου  στις 19:00 στο κτίριο της Προόδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ