3.12.2016 11:56

Μείωση των αεροπορικών τελών ή αποκλεισμός της Χίου από charter

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ CEO ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ

Τη μείωση των αεροναυτιλιακών τελών για πτήσεις που εξυπηρετούν τη Χίο, θέτει ως προαπαιτούμενο για την προσέλκυση πτήσεων charter τα επόμενα χρόνια το Επιμελητήριο Χίου.

Σε επιστολή του προς τον Ceo του διεθνή αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια όλων των πτήσεων charter για το 2017, με προφανείς συνέπειες για τον τουρισμό και την τοπική οικονομίας.

«Σε προσπάθειες μας να προσεγγίσουμε αεροπορικές εταιρείες για να ανατρέψουμε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, αντιλαμβανόμαστε ότι τούτο δε θα ήταν εφικτό εάν δεν μειωθούν τα κόστη  που συνδέονται με το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε να επανεξετάσετε τα αεροναυτιλιακά τέλη για πτήσεις που εξυπηρετούν το νησί μας για το έτος 2017 συμβάλλοντας στις προσπάθειες όλων των τοπικών φορέων να διατηρηθεί ο «προορισμός Χίος» στον τουριστικό χάρτη», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ