20.6.2024 14:40

Ο ΦΟΒ γιορτάζει τη γενέθλιο ημέρα του (Video)

Τη γενέθλιο ημέρα του που συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών, θα γιορτάσει φέτος ο ΦΟΒ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2024 και θα ξεκινήσει με αρτοκλασία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου. Η αρτοκλασία, σύμφωνα με τον Πολύδωρο Στείρο, είναι μια πνευματική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν πιο κοντά και να τιμήσουν τη σημαντική αυτή ημέρα.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία, θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης καλλιτεχνών με καταγωγή από τον Βροντάδο. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του ΦΟΒ και θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, πηλού και χαρακτικής με θέμα «Ο Βροντάδος του χθες και του σήμερα». Περίπου 25 με 30 καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στην έκθεση, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν και να θαυμάσουν τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική παράδοση του Βροντάδου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Κυριακή το πρωί, το απόγευμα καθώς και τη Δευτέρα και την Τρίτη, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν να το κάνουν άνετα.

Στις 10:30 π.μ., η γιορτή θα συνεχιστεί με χαιρετισμό από τον κ. Στείρο και εκπροσώπους φορέων που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ιστορική ομιλία από τον πρώην δήμαρχο, Αριστείδη Ζαννίκο, με θέμα «Οι άνθρωποι γράφουν ιστορία». Η ομιλία αυτή θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους πολύτιμες ιστορικές γνώσεις και θα τιμήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ιστορία του Βροντάδου και του ΦΟΒ.

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση όπου θα προσφερθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες φορείς και οργανισμούς. Η εκδήλωση θα κλείσει με χαρούμενες στιγμές και ευχές για τα 100 χρόνια του ΦΟΒ.

Ο κ. Στείρος προσκαλεί όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την γιορτή αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό των 100 χρόνων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σας καλούμε να έρθετε και να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά και την υπερηφάνεια για τον Όμιλό μας. Η παρουσία σας θα είναι για εμάς τιμή και χαρά».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ