12.2.2013 12:44

Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά στη Ν. Μονή

ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Ικανοποιημένη από την εκτέλεση του αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή της Ν. Μονής δήλωσε η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου που βρέθηκε το Σάββατο στη Χίο.

 «Το έργο που ήδη ολοκληρώθηκε, έχει διπλή στόχευση, αφενός μεν αντιπλημμυρική και αφετέρου δε αντιδιαβρωτική, ώστε να παραμείνουν οι σπόροι των δένδρων στη περιοχή και να διευκολύνουν την φυσική αναδάσωση. Τα σχεδόν 36 χλμ κορμοδέματα και τα 35 κορμοφράγματα που κατασκευάστηκαν με αυτεπιστασία των στελεχών της Διεύθυνσης Δασών Χίου, θα λειτουργήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν τόσο στη μελέτη όσο και στη κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, το οποίο είναι το πρώτο που παραδίδεται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού.» δήλωσε η κ. Καλογήρου.

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 325.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο, με τη σωστή μελέτη και οργάνωση είχε τελικό κόστος 210.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ