18.11.2016 10:56

ΩΣ ΠΟΤΕ παιχνίδι με τη φωτιά ενώ στο πάτωμα έχει πέσει πετρέλαιο;

Μοιραίοι και άβουλοι καταγράφουμε γεγονότα με κατάληξη τραγική με μαθηματική ακρίβεια. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα το βράδυ της Πέμπτης όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του καταυλισμού της Σούδας. Ποιος διαβεβαιώνει όμως ότι η τύχη έχει υπογράψει μαζί μας μόνιμο συμβόλαιο; Λεπτομέρεια αν θα είναι κάτοικος του νησιού η πρόσφυγας. Θα πρόκειται για άνθρωπο.

Οι ανεύθυνοι μέχρι σήμερα Τσίπρας και Μουζάλας έχουν όλη την ευθύνη. Από εκείνους θα την αναζητήσουμε, όσο και να προσπαθούν να την αποσείσουν.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα η Σούδα μυρίζει μπαρούτι. Η χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ από τα τείχη του κάστρου σε σκηνές μεταναστών αποδεικνύει ότι η ένταση κάθε άλλο παρά βαδίζει προς εκτόνωση.

Σταδιακά οι οικογένειες εγκαταλείπουν τον καταυλισμό μεταφερόμενες προς την ιχθυόσκαλα. Η εικόνα των οικογενειών να κοιμούνται σε υπνόσακους μέσα στο κρύο κάθε άλλο παρά τιμά τον τόπο μας και τη χώρα μας. Όλα αυτά τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν ο σχεδιασμός αποτελεί έννοια ανύπαρκτη για την κυβέρνηση. Το τι θα ακολουθήσει κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ