19.6.2024 9:48

Παγκόσμια μέρα προσφύγων: Μεγάλη συναυλία από τα σωματεία του νησιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί στη Χίο μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα "Φτώχεια - Πόλεμος - Προσφυγιά: Κοινός ο Εχθρός, Κοινός ο Αγώνας". Η συναυλία θα λάβει χώρα στην πλατεία Βουνακίου στις 21:00 και διοργανώνεται από σωματεία και φορείς της Χίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικές ερμηνείες από μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών:

  • Παντελής Λύκος (τραγούδι - λαούτο)
  • Χρύσα Καραΐσκου (τραγούδι - κανονάκι)
  • Γιάννης Κυριακόπουλος (κλαρίνο)
  • Παντελής Ξύδας (ούτι)
  • Ματθαίος Μπουρμπάρης (ακορντεόν)
  • Κώστας Κλαδιάς (κιθάρα)
  • Κυριάκος Κυριακόπουλος (τύμπανα)

Η βραδιά υπόσχεται να συνδυάσει μουσική και κοινωνική ευαισθητοποίηση, φέρνοντας στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της προσφυγιάς και των συνεπειών του πολέμου και της φτώχειας.


Η ανακοίνωση των φορέων

 ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΚΟΙΝΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ 

«... ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...»

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Οι πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, Ισραήλ χρόνια τώρα έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν την ανοδική πορεία των κερδών των επιχειρηματικών τους ομίλων στην κούρσα των παγκόσμιων ανταγωνισμών.

ΕΕ και αστικά κράτη αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες άλλοτε σαν «υβριδική απειλή» και «λαθραίους εισβολείς» των συνόρων με πελώριους φράχτες, επαναπροωθήσεις και σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής, και άλλοτε σαν μια «μεγάλη ευκαιρία» ενός κατάλληλου φθηνού εργατικού δυναμικού με διαλυμένα δικαιώματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω δουλεμπορικών συμφωνιών. Αυτός είναι ο πυρήνας του απαράδεκτου νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δίνουν «γη και ύδωρ» στους δολοφόνους των λαών, μπλέκουν τη χώρα μας βαθιά στους δυο ενεργούς πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Ξοδεύουν δις κάθε χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα μπορεί να αξιοποιεί το ΝΑΤΟ στους επιθετικούς του σχεδιασμούς. Γεμίζουν με ΝΑΤΟϊκές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα.

«Εμείς αδελφέ μου, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Γιατί οι λαοί, οι εργάτες, οι άνθρωποι του μόχθου, ανεξάρτητα από φυλή, εθνική καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά γνωρίσματα, έχουν κοινά βάσανα και κοινά συμφέροντα, για να δυναμώσουν το δικό τους ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει στον 21ο αιώνα.

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
Εργατικό Κέντρο Χίου
ΣΕΣΝΟΧ
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου
Σύλλογος Γυναικών Χίου
Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ