17.6.2012 14:40

Προβλήματα στην παράταση της εκλογικής διαδικασίας

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Ο ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18:30 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΛΟΓΩ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

 
Ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο της παράτασης της εκλογικής διαδικασίας κατά δύο ώρες για τη Χίο και τη Λέσβο, για τους επιβάτες του «Νήσος Μύκονος» αφού από εκτός των υπόλοιπων προβλημάτων έχει δοθεί απαγορευτικός απόπλους από το λιμάνι της Σύρου μέχρι τις 18:30 σήμερα το απόγευμα.
Έτσι εάν στην καλύτερη των περιπτώσεων το απαγορευτικό λήξει στις 16:30, όπως σχολίασε μιλώντας στον «π» αξιωματικός του Λιμεναρχείου της Σύρου,  το πλοίο θα πρέπει να συνεχίσει το δρομολόγιό του για τη Μύκονο (διάρκεια 45 λεπτών) και έπειτα να πλεύσει για Χίο (3,5 ώρες) και Μυτιλήνη (επιπλέον 2,5 ώρες μετά την άφιξη στο λιμάνι της Χίου).
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επιβάτες με προορισμό τη Χίο θα είναι στο νησί με το πιο αισιόδοξο σενάριο στις 21:00 με 21:30 ενώ για τους επιβάτες της Λέσβου θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα ψηφίσουν.  
Την ίδια ώρα αίτημα για παράταση της ψηφοφορίας επεξεργάζεται σε κεντρικό επίπεδο και η Ν.Δ., που όμως μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί δεδομένου ότι η νομική υπηρεσία του κόμματος προσκρούει στο κόλλημα του νόμου, ο οποίος προβλέπει παράταση της εκλογικής διαδικασίας μέχρι 2 ώρες μόνο και κατά εκλογικό τμήμα και όχι συνολικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ