16.10.2012 15:35

Σε διήμερο απεργιακό κλοιό η χώρα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την ύστατη μάχη απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας απειλώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα μέτρα που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα δίνουν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Να ακουστεί η φωνή των πολιτών κι όχι των δανειστών
Με σύνθημα «απεργούμε σήμερα για να μη χάσουμε τα μεροκάματα μας αύριο» καλεί τους εργαζόμενους της Χίου σε συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, το Εργατικό Κέντρο Χίου.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συνδικαλιστικοί φορείς ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Τ. Κώσταλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή.
Αύριο απεργούν δημοσιογράφοι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές.
Οι δικηγόροι, από την πλευρά τους, κήρυξαν τριήμερη πανελλαδική αποχή από σήμερα έως την Παρασκευή.
Την Πέμπτη- ανήμερα της Συνόδου Κορυφής - ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία, με σύνθημα «Όλοι μαζί, μπορούμε». Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά παρότι τα συνδικαλιστικά όργανα εμπόρων και βιοτεχνών στηρίζουν την απεργιακή κινητοποίηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ