25.10.2024 15:34

Το υπέροχο κοσμοπολίτικο ταξίδι των Πυργούσων Αττικής στην Γαλλική Ριβιέρα-Προβηγκία!

Μια εξαιρετική εκδρομή με πολλή οργάνωση και ποικιλία επισκέψεων απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στο 7ήμερο οδοιπορικό του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΉΣ “ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ” στη Μεσογειακή ακτογραμμή της Γαλλίας και τους θησαυρούς της. 

Ένα ταξίδι υπερθέαμα, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα tης Ιταλικής μόδας το Μιλάνο στην όμορφη Νίκαια, το αστραφτερό πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο, τις κοσμικές πόλεις, ΚάννεςΣαν Πολ ντε Βανς, Εζ, Αντίμπ, Σαν Τροπέζ...

Από τα μαγευτικά τοπία της Κυανής Ακτής στην Προβηγκία, στην ολοζώντανη Μασσαλία το μεγαλύτερο λιμάνι της Γαλλίας και το 3ο της Ευρώπης (κτίστηκε από Φωκαείς τον 6ον αιώνα Π.Χ) και τον Γαλλικό νότο με τα παραμυθένια κάστρα, την ωραιότερη πόλη της Προβηγκίας την Αιξ αν Προβάνς, την μεσαιωνική Αρλ, την ιστορική πόλη Αβινιόν με τα παλάτια των Παπών, απόλαυσαν μπουγιαμπέσα στο Κασίς..κ.α.

Οι Πυργούσοι δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και να εκκλησιαστούν στην παλαιότερη Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Γαλλίας την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μασσαλία, που κατά κύριο λόγο την έκτισαν Χιώτες (εγκαινιάστηκε το 1845)! Με διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία για εύκολες μετακινήσεις και νυχτερινές περιπλανήσεις, χόρεψαν και διασκέδασαν σε Ελληνικό μαγαζί Χιώτικους χορούς και Πυργούσικο, γέλασαν με την καρδιά τους με τα Χιώτικα αστεία και ανέκδοτα, απόλαυσαν τη διαδρομή και τα παραμυθένια τοπία!!!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου έκανε όπως πάντα τα αδύνατα δυνατά για να περάσουν όλοι υπέροχα! Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου, ευχαριστούν την αρχηγό Κα Τρικαλιώτη Ελένη, τον οδηγό Ζαχαρία και το ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS για την άψογη οργάνωση και όλους τους συμμετέχοντες! Και του Χρόνου με υγεία!!!

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ