25.6.2024 15:05

Σε Χίο και Ψαρά η πρεσβεία των ΗΠΑ για συνταξιοδοτικά ζητήματα των Ομογενών (Video)

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για τους συνταξιούχους της Social Security (Ασφαλιστική Κοινωνική Πρόνοια) στο νησί της Χίου. Η Παρασκευή Πάγκου, Διευθύντρια του τμήματος συντάξεων της Πρεσβείας, ηγήθηκε της εκδήλωσης, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και άμεση εξυπηρέτηση στους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση στόχευε στην εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να απολαύσουν τη σύνταξή τους. Η κα Πάγκου εξήγησε ότι οι πολίτες που είχαν απορίες ή επιθυμούσαν να κάνουν αίτηση για σύνταξη, να αλλάξουν διεύθυνση ή να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τις συνταξιοδοτικές τους απολαβές, είχαν την ευκαιρία να εξυπηρετηθούν επιτόπου, αποφεύγοντας έτσι την ανάγκη να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Η Χίος επιλέχθηκε λόγω του μεγάλου πληθυσμού ομογενών που έχουν εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν επιστρέψει για να ζήσουν στο νησί. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου και αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Πρεσβεία και την κα Πάγκου, τονίζοντας τη σημασία της φυσικής παρουσίας για την επίλυση ζητημάτων που δεν μπορούν να διευθετηθούν διαδικτυακά ή μέσω αλληλογραφίας.

Η συγκεκριμένη δράση επεκτάθηκε και στα Ψαρά, όπου επίσης υπήρξε ενημέρωση και εξυπηρέτηση των κατοίκων. Ο κ. Μπουνιάς σημείωσε ότι η δράση αυτή της Πρεσβείας είναι ιδιαίτερα συμβολική και σημαντική για την ενίσχυση των μικρών κοινοτήτων των νησιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ