21.12.2016 16:32

Τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ «σκότωσαν» την εορταστική αγορά [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑ

Βαρύς και ασήκωτος αποδεικνύεται για εκατοντάδες Χιώτες ο χριστουγεννιάτικος λογαριασμός που συνοδεύει τόσο την καταβολή της δόσης του ΕΝΦΙΑ όσο και των τελών κυκλοφορίας για τη νέα χρονιά.

Ο μισθός του πρώτου δεκαπενθημέρου έχει ήδη εξαντληθεί προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών με αποτέλεσμα η τοπική αγορά να έχει στερεύσει από χρήμα. Παρά τις χαμηλές τιμές ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που επιχειρούν περάσουν το κατώφλι κάποιας επιχείρησης και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που τολμούν να βγουν από αυτό κρατώντας μία τσάντα στο χέρι.

Λίγες ημέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων η εικόνα της Απλωταριάς είναι αποκαρδιωτική. Άδειοι δρόμοι και εξίσου άδεια καταστήματα προμηνύουν ότι οι δύσκολες ημέρες όχι μόνο δεν πέρασαν αλλά είναι μπροστά μας.

Όπως τόνισαν στο politischios.gr οι περισσότεροι καταναλωτές οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ήδη δοθεί για την κάλυψη του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τα δώρα και τα ψώνια των ημερών να φαντάζουν πλέον μακρινή πολυτέλεια.

«Εδώ που μας κατάντησαν θα πάρουμε μόνο τα απαραίτητα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Δεν είναι καιρός ούτε για ψώνια, ούτε για δώρα», ανέφεραν οι ίδιοι.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις των καταστηματαρχών που βλέπουν τις ελπίδες τους για τζίρο να κάνουν φτερά. «Η ποιότητα και οι τιμές στα προϊόντα είναι σε πολύ καλή αντιστοιχία. Δυστυχώς όμως ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε το κοινό αλλά το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Οι άνθρωποι έχουν τα προβλήματά τους, σκέφτονται πως θα πληρώσουν όλους αυτούς τους φόρους, πως θα τα βγάλουν πέρα μέχρι τον επόμενο μήνα», δήλωσαν απογοητευμένοι στην κάμερα του «π».

Κάστανα αλλά με… ταμειακή

 

Σχεδόν μηδενικοί πάντως είναι και οι τζίροι των πλανόδιων πωλητών που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες έβγαζαν ένα επιπλέον μεροκάματο. «Χθες (σ.σ. εννοεί την Τρίτη) έβγαλα μόλις 17 ευρώ. Και βλέπετε έχω και την ταμειακή δίπλα μου. Που να τολμίσεις να μην κόψεις απόδειξη. Δεν ρισκάρω για 2 ευρώ να φάω πρόστιμο 1.000 ευρώ», δήλωσε ο καστανάς της Απλωταριάς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ