6.12.2016 16:25

Τέλος στις ελπίδες να σταματήσει η απεργία της ΠΝΟ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για διακοπή της απεργίας της Π.Ν.Ο. πριν την Παρασκευή αφού η διοίκηση της Ομοσπονδοίας αρνήθηκε να συμμετέχει στη νέα συνάντηση που κάλεσε ο Υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής στις 11:30 το πρωί της Τρίτης.

Η ΠΝΟ καταγγέλει το υπουργείο ότι προσπαθεί να επιβάλλει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό. «Απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών» τόνισε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Η νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ λήγει στις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ αναμένεται τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκεύη το πρωΐ, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη. Την Τετάρτη η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων.

Τα δρομολόγια

Σε περίπτωση απόφασης λήξης της απεργίας το πλοίο Blue Star 1 που παραμένει στη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για Χίο τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με ώρα άφιξης στη Χίο τις 02:40 και ώρα άφιξης στον Πειραιά στις 10:500 το πρωί της Παρασκευής.

Το πλοίο θα αναχωρήσει την ίδια ημέρα στις 13:00 από Πειραιά με ώρα άφιξης στη Χίο στις 21:00.

Σε ότι αφορά στο «Νήσος Σάμος» της HSW, αναμένεται να αναχωρήσει από Πειραιά στις 21:00 της Παρασκευής με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ