21.5.2024 15:16

Ξαφνική περικοπή των επιδοτήσεων έως 50% καταγγέλλουν οι Χιώτες κτηνοτρόφοι (Video)

Οι κτηνοτρόφοι της Χίου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις αιφνίδιες και σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις που έλαβαν το 2023. Οι μειώσεις αυτές, που κυμαίνονται από 36% έως 50%, τους βρίσκουν απροετοίμαστους, καθώς υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα για την κάλυψη των εξόδων τους.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την εκτίναξη του κόστους των ζωοτροφών, με αποτέλεσμα το εισόδημα από το γάλα και το κρέας να μην επαρκεί για την κάλυψη των εξόδων παραγωγής και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους.

Οι κτηνοτρόφοι αναφέρουν ότι οι επιδοτήσεις τους μειώθηκαν χωρίς καμία προειδοποίηση τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, ενώ εκκρεμούν ακόμα πληρωμές για ζημιές από ξηρασία. Επιπλέον, εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την καθυστέρηση στην καταβολή επιδοτήσεων που είχαν εγκριθεί από τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας για τους κτηνοτρόφους της Χίου, οι οποίοι ζητούν άμεσες λύσεις από την πολιτεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ