29.3.2012 10:21

"Δεύτερη ευκαιρία για όλους μας"

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Ακόμα πιο συγκλονιστικό ήταν το δεύτερο μέρος της εκπομπής του Στ. Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» που αφορούσε τη δράση της συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά για τη Χίο.

Οι ομολογίες των παιδιών αλλά και η κατάσταση που βίωναν πριν την προφυλάκισή τους κατέδειξαν μία κοινωνία και κυρίως μία εκπαιδευτική κοινότητα που φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί ειδικές περιπτώσεις μαθητών και ατόμων που έχουν παραβατική συμπεριφορά.

 «Όσοι ήταν λίγο πιο ζωηροί από τους άλλους, στην αρχή τους έβαζαν στο περιθώριο και στη συνέχεια τους άλλαζαν σχολικό περιβάλλον με το παραμικρό. Ήταν τα μαύρα πρόβατα για τους καθηγητές, τα υπόλοιπα παιδιά και την κοινωνία», ήταν η μαρτυρία του 26χρονου Χρήστου που αν και έξω από τη φυλακή σχολίασε μία πραγματικότητα που επί χρόνια η Χίος χρησιμοποιούσε ως άλλοθι για την αδυναμία της να χειριστεί το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Ο φόβος της επόμενης ημέρας, η αγωνία αλλά και η προσπάθεια ορισμένων παιδιών να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους και να κάνουν στροφή 180 μοιρών ίσως αποτελέσει ένα κίνητρο για τη δικαιοσύνη, δίνοντάς μία δεύτερη ευκαιρία τόσο στους ίδιους όσο και στη μικρή μας κοινωνία να διορθώσει λάθη και παραλήψεις δεκαετιών.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή έτσι όπως προβλήθηκε χθες:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ