Αισιόδοξα μηνύματα και ευοίωνα συναισθήματα εισπράττει κανείς, όταν έρθει σε επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία του Αλέξανδρου Μπελλέ, του νέου Χιώτη καλλιτέχνη-τραγουδοποιού, εκπροσώπου του σύγχρονου ελληνικού ροκ ή καλύτερα ενός νέου ανθρώπου με αρχές, που, όταν μιλά για τις επιρροές του, σπάει η φωνή του από συγκίνηση, θαυμασμό, σεβασμό και δέος προς τους μεγάλους δημιουργούς του 20 αιώνα.
Μαρκόπουλος, Μικρούτσικος, Ξυλούρης, Ξαρχάκος και φυσικά ο μέγας Μίκης, ονόματα-θρύλοι, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική καλλιτεχνική μουσική δημιουργία, αποτελούν τα πρότυπα του εικοσιεννιάχρονου Αλέξανδρου, τα έργα των οποίων αποδίδει με ροκ διάθεση, αλλά και απόλυτη προσήλωση στο ύφος τους, διοχετεύοντας το νεανικό του σφρίγος και δίνοντας το δικό του παλμό σε μουσικές και ακούσματα που σφράγισαν καλλιτεχνικά τη μεταπολιτευτική περίοδο.
Τον καλλιτέχνη, μαζί με τη μπάντα του, θα απολαύσουν οι φιλόμουσοι στο Ομήρειο το Σάββατο το βράδυ, σε μια συναυλία που εξολοκλήρου διοργανώνεται από τον ίδιο.
Η συναυλία έχει «σκοπό και στόχο». Πραγματοποιείται υπό τη σκέπη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δαφνώνα, με τα έσοδα να διατίθενται υπέρ των αναγκών του Γηροκομείου της Χίου «Ζωρζής Μιχαληνός», Ίδρυμα που και αυτό δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.
Στο ερώτημά με ποια κριτήρια επιλέχτηκε το συγκεκριμένο Ίδρυμα, ο Αλέξανδρος ήταν αφοπλιστικός: «Πραγματοποιήσαμε έρευνα. Οι ανάγκες πολλών δοκιμαζόμενων συνόλων του πληθυσμού είναι ανυπέρβλητες. Το Γηροκομείο έχει λίγο λησμονηθεί, συγκριτικά με άλλες ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ας προτάξουμε τώρα τους γέροντες και σε μια μελλοντική πρωτοβουλία θα προσπαθήσουμε να σταθούμε κοντά στα παιδιά και σε άτομα ειδικών δεξιοτήτων», εξηγεί.
Το μουσικό του ύφος είναι ελληνικό, έντεχνο και ροκ, και με αυτό θα αποκαλυφθεί καλλιτεχνικά το Σάββατο, με τη συναυλία να καθίσταται συνάντηση παρουσίασης στους συμπατριώτες του, σε οικείους και φίλους.
Ο Αλέξανδρος Μπελλές γεννήθηκε στην Χίο το 1984, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο κολλέγιο Ελλάδος. Έχοντας ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στο τραγούδι, στα είκοσι του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Γλυφάδας. Συνέχισε στην Αγγλία, στο Leeds College of Music και στο Λονδίνο όπου έκανε και μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και κιθάρας με τον Ελληνοσουηδό κιθαρίστα Γιάννη Παυλίδη. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Το 2008 τον ανακαλύπτει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και του αναθέτει να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα Θητεία, Ιθαγένεια, Χρονικό και Ανεξάρτητα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής το Μάιο του 2009, μια συναυλία για τον ΟΑΣΕ αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τη Μετανάστευση, στα Θερμοπύλεια τον Αύγουστο του 2009 και στον πολυχώρο Bacaro στις 21 Απριλίου 2010, μια βραδιά αφιερωμένη στη μεγάλη συναυλία που είχε κάνει ο συνθέτης το 1972 στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Αυτό τον καιρό συμμετέχει στις συναυλιακές παραστάσεις που πραγματοποιεί ο Γιάννης Μαρκόπουλος και προετοιμάζεται για την πρώτη του δισκογραφική παρουσία σε μουσική δική του και στίχους Κωνσταντίνου Δημαρέση.
Όταν ρωτήθηκε για την απουσία από τις ανακοινώσεις της διαδρομής του, του ονόματος του άλλου μεγάλου της ελληνικής μουσικής, του Χατζιδάκι, λάβαμε μια ακόμη αφοπλιστική απάντηση: «Θεωρώ ότι σαν τραγουδιστής είμαι πολύ δωρικός για το λυρικό Μάνο. Όμως θα έρθει η στιγμή που θα προσπαθήσω. Άλλωστε και η λυρικότατη Φλέρυ Νταντωνάκη απέδωσε με το δικό της μοναδικό τρόπο ρεμπέτικο, υπό την καθοδήγηση του Μάνου».
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.