16.11.2016 23:03

Ερμηνεία της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πιθανά την επόμενη εβδομάδα, παραπέμπεται η απόφαση των φορέων της Χίου στην κυβερνητική πρόταση έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε μετά την τελευταία σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου.

Στην αποψινή συνεδρίαση του Σώματος ο Μανώλης Βουρνούς ενημέρωσε τους συμβούλους για τις προθέσεις της κυβέρνησης, υιοθετώντας ουσιαστικά την αντικυβερνητική ατζέντα την οποία μέχρι πρότινος προέτασσαν οι αντιπολιτεύσεις.

«Ειλικρινά πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μαζί απέναντι σε αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Κυρίως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η αναξιοπιστία των φορέων  της κυβέρνησης που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα», ανέφερε ο κ. Βουρνούς.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, στη συνεδρίαση θα προσκληθούν οι τοπικοί βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης καθώς και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου.

«Η Χίος έχει εκφραστεί»

Την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση νέου Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας ότι το Σώμα έχει εκφραστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση όπου υιοθέτησε τις προτάσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Π. Λαμπρινούδης για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι: «η κοινωνία της Χίου δεν επιθυμεί ούτε νέο hotspot ούτε φυλακή στο Μερσινίδι».

«Να δούμε τι λέει το κείμενο της συμφωνίας»

Ουσιαστική υπήρξε και η παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκου Σκούφαλου που εκτός των άλλων έθεσε το ζήτημα της διερεύνησης των άρθρων της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας.

«Ζητάμε το αυτονόητο. Επειδή η Κυβέρνηση στηρίζει την πολιτική της στη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στα νησιά, ζητάμε να υπάρξει μία σοβαρή ερμηνεία από ένα δικηγόρο ώστε να διαπιστωθεί αν αυτή η συμφωνία όντως επιτάσσει την παραμονή αυτών των ατόμων στις περιοχές μας. Επιπλέον με ποια λογική επιτάσσεται η δημιουργία ενός κέντρου στο Μερσινίδι;», δήλωσε από το μικρόφωνο ο κ. Σκούφαλος.

Στο αίτημα μάλιστα του Μάρκου Σκούφαλου συνηγόρησαν και οι σύμβουλοι του συνδυασμού Λαμπρινούδη Β. Μυριαγκός και Μ. Φυτούσης λέγοντας ότι θα πρέπει να ανατεθεί σε έμπειρο δικηγορικό γραφείο η μετάφραση και η νομική ερμηνεία της συμφωνίας, η οποία θα μοιραστεί στο σύνολο των συμβούλων πριν την πραγματοποίηση της έκτατης συνεδρίασης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ