9.11.2016 18:10

Η ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΚΕΙ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ο ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Απαλλαγμένος από οποιαδήποτε δέσμευση ή συμφωνία με την κυβέρνηση επέστρεψε στη Χίο ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βουρνούς εμφανίστηκε εμφανώς διαφοροποιημένος ως προς τη στάση του, ξεκαθαρίζοντας εξ’ αρχής ότι ήρθε η ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει την πρόταση 5 σημείων που κατατέθηκε από την κυβέρνηση.

Ερωτώμενος για το τι σημαίνει η απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης ο δήμαρχος ανέφερε ότι η απάντηση που δόθηκε από πλευράς Γ. Μουζάλα είναι ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, με την κυβέρνηση να μην εγγυάται για το που θα στεγαστούν οι υπεράριθμοι μετανάστες.

«Είμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε προτάσεις»

Εστιάζοντας στην κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή ότι εμφανίστηκε απέναντι στην κυβέρνηση χωρίς προτάσεις ο δήμαρχος Χίου απάντησε: «Και την πρόταση για τη ΒΙ.ΑΛ. και την πρόταση για τη Σούδα και για τον σκουπιδότοπο αλλά και για το Αίπος, τις καταθέσαμε εμείς πρώτοι. Εμείς είμασταν αυτοί που δώσαμε πρώτοι λύσεις χωρίς να μας αναλογεί αυτή η ευθύνη. Δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για κάτι τέτοιο».

Όπως πάντως ανέφερε, το σημαντικό πρόβλημα δεν είναι η χωροθέτηση των δομών αλλά η έλλειψη θεσμικής παρέμβασης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της κυβέρνησης, καθώς ένα χρόνο μετά τη λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ. δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Αυτό που επείγει άμεσα είναι να υπάρξει επιτέλους ένας συντονιστής για όλη τη Χίο. Από την πλευρά μας θέσαμε ως πρόταση την άμεση αναχώρηση των προσφύγων σε 48 ώρες, αφού προηγουμένως τακτοποιηθούν στα χαρτιά τους. Δεν μπορούν, επικαλούμενοι την πιθανή κατάπτωση της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας, να εγκλωβίζουν μετανάστες στο νησί», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ