7.11.2016 11:20

«Η Χίος να σηκώσει μόνο το βάρος που της αναλογεί»

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΥΡΙΟ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει στις 10:30 το πρωί της Τρίτης η αντιπροσωπεία της Χίου προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή των Υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη, Γιάννη Μουζάλα και Γιάννη Τόσκα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη επισκέφθηκαν τον καταυλισμό της Σούδας προκειμένου να έχουν άποψη για την πλέον αμφιλεγόμενη δομή φιλοξενίας μεταναστών πάνω στο νησί.

«Μιλήσαμε με τους περίοικους και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Είναι σαφές ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. Οι συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες είναι απαράδεκτες ενώ η αδιαφορία για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής γίνεται εύκολα αντιληπτή. Αυτό που θα ζητήσω την Τρίτη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου είναι επιτέλους η Κυβέρνηση να προτείνει ένα σαφές σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση ότι η Χίος θα πρέπει να έχει μόνο ένα hotspot με ελεγχόμενη και φυσιολογική ροή ανθρώπων. Ναι πρέπει το νησί να σηκώσει ένα βάρος του μεταναστευτικού όμως πρέπει να είναι ανάλογο των δυνατοτήτων του», ανέφερε στον «π» ο Νότης Μηταράκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ