18.1.2017 6:04

Καρέ – Καρέ η συνάντηση των Ευρωπαίων με τους Δημάρχους του Β. Αιγαίου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «π» ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη γειτονική Μυτιλήνη είναι από νωρίς το πρωί στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας με τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σπεύδουν προκειμένου να κατευνάσουν τις εντυπώσεις από τον «ανένδοτο» που κήρυξαν οι Δήμαρχοι 5 νησιών του Αιγαίου (Χίου, Λέσβου, Σάμου, Λέρου και Κω) ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

Ο «π» θεωρώντας τη συνάντηση των καθοριστικής σημασίας πραγματοποιεί αποστολή στη Μυτιλήνη μεταφέροντας καρέ- καρέ τη συνάντηση των Ευρωπαίων Αξιωματούχων στο νησί.

Ενημέρωση

 

06:00

Κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον καταυλισμό και τις εδρεύουσες εκεί υπηρεσίας στη Μόρια καθώς και τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων και λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα και πάλι με το ελικόπτερο, ο κ. Αβραμόπουλος θα προβεί σε δηλώσεις.

05:50

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγο μετά τις 08:30 το πρωί αναμένεται να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη με ελικόπτερο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το μεταναστευτικό κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο ίδιο ελικόπτερο θα βρίσκονται ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικών Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Philippe de Brauer καθώς και ο γνωστός στη Χίο συντονιστής της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας κ. Maarten Verwey.

05:45

Εκτός από τον το Δήμαρχο Χίου και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό στη συνάντηση θα βρεθεί και ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

05:35

Αναχώρησε από τη Χίο με προορισμό τη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης. 

09:05

Από το πρωι δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΑΤ. Πρόσφυγες καταγγέλλουν στην κάμερα του "π" οτι όσοι διαμένουν σε σκηνές τους πλησίασε η Αστυνομία ζητώντας να τις αδειάσουν για 3 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθεώρηση απο τους Ευρωπαίους και στη συνέχεια να ξαναμπούν. 

10.35

Λίγα λεπτά μετα τις 10 το πρωι αφίχθη στη Μόρια ο Δ. Αβραμοπουλος επιβαίνοντας σε κοινό αμάξι με τον Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Απο τη συνοδεία του Ευρωπαίου επιτρόπου απαγορεύθηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους με την αιτιολογία οτι ο κ. Αβραμοπουλος ακολουθείται απο δικο του τηλεοπτικό συνεργείο.

12.00

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, αμέσως μετά την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κατάσταση είναι γνωστή.

Ούτε το Βόρειο Αιγαίο μόνο του μπορεί, ούτε η Ελλάδα μόνη της μπορεί να αντιμετωπίσει το πρωτόγνωρο και μεγάλο αυτό ζήτημα.

Χρειάζεται η συνδρομή και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας.

Εμείς είμαστε εδώ σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Όμως, δεν αρκούν οι επισκέψεις και οι διαπιστώσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Χρειάζονται πράξεις και έργα και αυτά περιμένουμε».  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ