16.11.2016 13:12

Οργανώνεται το «Ποτάμι» στο Βόρειο Αιγαίο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑ ΣΤΟ POLITISCHIOS.GR

Την πρώτη σοβαρή προσπάθεια οργάνωσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου καταβάλει το «Ποτάμι» με τον περιφερειακό συντονιστή Νικήτα Κάλφα να έχει ξεκινήσει την προσπάθεια σύστασης τοπικών οργανώσεων.

«Ο κόσμος μας ακούει»

«Αυτό το διάστημα το «Ποτάμι» προσπαθεί να οργανωθεί για να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όπου χρειάζεται. Ο λόγος μας έχει διείσδυση στην κοινωνία παρά τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις πάσχουν γιατί δεν γίνεται να υπάρχει πανελλήνιο δείγμα μόλις 1000 ατόμων», ανέφερε ο κ. Κάλφας.

Ο ίδιος εστίασε και στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού σημειώνοντας ότι προέχει η αποσυμφόρηση των νησιών. «Θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου. Να διαχωριστούν οι μετανάστες και όσοι δικαιούνται άσυλο να παραμείνουν στην Ελλάδα με δικαίωμα εργασίας και οι υπόλοιποι να επιστρέψουν πίσω. Δυστυχώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τα νησιά σαν αποθήκες ψυχών. Δεν μπορείς σε πληθυσμό 60.000 κατοίκων να έχεις 10.000 μετανάστες. Διότι αλλάζουν οι ισορροπίες», ανέφερε.

Τέλος ο κ. Κάλφας χαρακτήρισε ως εγκληματικό λάθος την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ λέγοντας ότι, ήδη το κόστος ζωής στα νησιά είναι αυξημένο.  

«Εάν πάνω σε αυτό βάλεις και την αύξηση του ΦΠΑ τότε δεν καταλαβαίνω τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Και σημειωτέο αυτό δεν το πρότειναν οι πιστωτές εμείς το δώσαμε», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ