18.6.2012 11:27

Προσδοκία υπουργοποίησης

• ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
Αν το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει κορμό, όπως αναμένεται, τη Ν.Δ., ο Κωστής Μουσουρούλης δεν αποκλείεται να είναι από τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν. Στο πρόσωπο του συντρέχουν πολλές συνισταμένες που συνηγορούν σ’ αυτή την πιθανότητα. Πρόσωπο άφθαρτο πολιτικά, με εγνωσμένη εμπειρία διοίκησης από τις θέσεις του ως γενικός γραμματέας στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, με ευρωπαϊκή πείρα και χρήσιμες γνωριμίες στις Βρυξέλες και με δεδηλωμένη την αναγνώριση του έργου του από τον Αν. Σαμαρά, πιστοποιημένη από την ταχύτατη πολιτική του ανέλιξη και την επιλογή του ως πρόσωπο έκφρασης των θέσεων της Ν.Δ. τόσο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όσο και από τις πολύ συχνές εμφανίσεις στα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Κυρίως όμως ο Κ. Μουσουρούλης τυγχάνει της αναγνώρισης και των κομμάτων που θα κληθούν να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, με πολύ καλή εικόνα τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο, ιδιαίτερα, και μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ.. Να σημειωθεί ότι προ διετίας ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης είχε παρουσιάσει το πρώτο βιβλίο του, ένδειξη εκτίμησης προς το πρόσωπο του βουλευτή Χίου.
 
Αμέσως στην Αθήνα
Η κίνηση που προκαλεί προβληματισμό είναι η απόφαση Μουσουρούλη να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα εξ’ αποστάσεως από τη Χίο, συγκεκριμένα στην Αθήνα, προσκεκλημένος σε τηλεοπτικό πάνελ του ANT1, την ίδια ώρα που για τους Χιώτες ψηφοφόρους δεν περίσσεψε χρόνος ούτε μιας ολιγόλεπτης δήλωσης.
Πιθανά ο βουλευτής θα βρίσκεται από σήμερα στο νησί, όπως συνηθίζει, αλωνίζοντας το, για να ευχαριστήσει δια ζώσης το εκλογικό σώμα για την εμπιστοσύνη, ωστόσο η κίνηση του αυτή είναι το πρώτο «καμπανάκι κινδύνου» για όσους διαβλέπουν ότι η τοποθέτηση του στο κεντρικό πολιτικό κάδρο με μια πιθανή υπουργοποίηση θα περιορίσει, υποχρεωτικά, την ενασχόληση του με τα τοπικά ζητήματα. Θα πετύχει να μοιράσει αναλογικά και δίκαια χρόνο και ευθύνες; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ