18.4.2017 15:35

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση για το... Facebook

Τον Δημόσιο διάλογο με τα σχόλια και τις αναρτήσεις του Facebook εξισώνει ο νέος πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης, σχολιάζοντας μέσα από επιστολή του στον «π» ανάρτηση του Δημοσιογράφου Π. Φύκαρη για την τοποθέτηση του Μιχάλη Μπελέγρη στη θέση του Διευθυντή του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Ο νέος πρόεδρος εκτός των άλλων, ξεφεύγοντας από τον ρόλο του προχωρά σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να ασκείται η κριτική είτε μέσω των Μ.Μ.Ε. είτε μέσω… του Facebook.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αντώνη Κέφη

«Λαμβάνοντας αφορμή διάφορα σχόλια του τύπου και κοινοποίηση άρθρου σε δημόσιο λογαριασμό γνωστού δημοσιογράφου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με σχόλιο το οποίο επί λέξη αναφέρει….. Μπορεί ο Βουρνούς να τον οδήγησε στην έξοδο αντικαθιστώντας τον με τον συνταξιούχο (!), μη αιρετό Α. Κέφη……. κ.λ.π. έχω να παραθέσω τα εξής:

Θα ήθελα να πιστεύω ότι το θαυμαστικό χρησιμοποιήθηκε με γνώμονα την ευδόκιμη θητεία μου στην συγκεκριμένη Υπηρεσία σαν υπάλληλος και προϊστάμενος για τριάντα ένα και πλέον έτη. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον το ερωτηματικό έχει άλλη έννοια, θα έλεγα στον χρήστη του λογαριασμού αν θέλει να το χρησιμοποιεί (!) ας κάνει τον κόπο να περάσει από τα γραφεία του ΔΛΤ Χίου και μπορώ να του δώσω πολλές πληροφορίες να σχολιάσει με θαυμασμό.

Σε ότι δε αφορά το μη αιρετός, ας αλλάξει τον νόμο ώστε να μην υπάρχει εκείνη η θέση του πολίτη στην σύσταση του Συμβουλίου.

Επειδή όλοι κρινόμαστε και οι γράφοντες και οι αναγνώστες, ας υπάρχει η στοιχειώδης υπομονή από κάποιους για κάποιους που ακόμη δεν ξεκίνησαν και στην πορεία να τα ξαναπούμε.

Τέλος από τα ΜΜΕ όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γίνετε κριτική η οποία όμως να είναι δίκαιη – αμφίπλευρη επ ‘ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και εν προκειμένω των χιλιάδων χρηστών του λιμένα της Χίου μιας και αυτός είναι η κύρια πύλη εισόδου στο νησί μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Αντώνης Κέφης

Η απάντηση του συντάκτη 

Αγαπητέ κ. Κέφη,

Αδυνατώ να κατανοήσω και το περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής σας. Να ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά, τι ακριβώς δεν είστε; Συνταξιούχος ή μη αιρετό πρόσωπο; Είστε και τα δύο, άρα δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου. Επί της ουσίας λοιπόν του θαυμαστικού (!).

Προφανώς και οι κρίνοντες… κρίνονται. Όμως επιτρέψτε στους κρίνοντες, δηλαδή στον οποιονδήποτε Δημοσιογράφο, να κρίνουν την επιλογή του Δημάρχου να αντικαταστήσει τον Μιχάλη Μπελέγρη και τον οποιονδήποτε Μιχάλη Μπελέγρη, αιρετό δηλαδή πρόσωπο, από κάποιο πρόσωπο που ούτε αιρετός είναι και ούτε καν ανήκει στον συνδυασμό του. Γιατί η κριτική μου… στο Facebook(!) αυτό αφορούσε και όχι το πρόσωπό σας.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να βεβαιώσω την ευδόκιμη θητεία σας στο Λιμενικό Ταμείο γιατί δεν τη γνωρίζω, αλλά δεν αμφιβάλλω γι’ αυτή. Έχω ακούσει άλλωστε πολλά καλά λόγια για εσάς.

Όμως πρόεδρε, αποσυνδέστε τη θητεία σας ως υπάλληλος και ως υπηρεσιακός παράγοντας από τη θέση του Προέδρου. Δεν έχει ουδεμία σχέση το ένα με το άλλο, γιατί ένας επιτυχημένος υπάλληλος δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επιτυχημένος στο να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες.

 Για να το πούμε απλά και κατανοητά; Σκεφτείτε έναν υπάλληλο της Βουλής, να αναλαμβάνει πρόεδρος της Βουλής και να λέει : «Τι καλός υπάλληλος που ήμουν». Αφήστε δε, που αυτό θα έπρεπε να το λένε οι άλλοι και όχι εσείς ο ίδιος δημόσια για τον εαυτό σας.

Επιπλέον, πρόκειται για μεγάλη ανακρίβεια ότι δεν προσπάθησα να επικοινωνήσω και να συναντηθώ μαζί σας. 2 ημέρες πριν την πρώτη Λιμενική Επιτροπή ζήτησα να σας δω και η απάντηση ήταν: «Δεν είναι εδώ ο κ. Κέφης». Ζήτησα το τηλέφωνό σας και η απάντησή ήταν: «Δεν μπορούμε να το δώσουμε». Ζήτησα τις εισηγήσεις και η απάντηση ήταν: «Δεν μπορούμε να σας τις στείλουμε». Άρα μάλλον εγώ εξάντλησα όλες τις προσπάθειες. Αν δεν σας ενημέρωσαν, λυπάμαι αλλά δεν είμαι εγώ υπόλογος γι’ αυτό. Ευχαρίστως όμως να περάσω από το γραφείο σας, αν αυτή τη φορά έχετε χρόνο να με δεχτείτε.

Κλείνω την απάντηση ερωτώμενος κι εγώ ο ίδιος, τι έχει να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό και στους χρήστες του λιμένα της Χίου, των Μεστών, των Ψαρών και των Οινουσσών μία δημόσια αντιπαράθεση για ένα σχόλιο στο… Facebook. Οι προκλήσεις είναι τόσες πολλές που ειλικρινά απορώ πως σας περισσεύει χρόνος για να ασχολείστε με αναρτήσεις.

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη

Παντελής Φύκαρης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ