6.2.2017 15:02

Στα χέρια των δημοτικών παρατάξεων η τύχη του μεταναστευτικού [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σάρκα και οστά έπειτα από 2 χρόνια μεταναστευτικής κρίσης παίρνει η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή συμβούλων της συμπολίτευσης και των αντιπολιτεύσεων (εκτός της Χιακής Συμπολιτείας), καθώς στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, το Σώμα θα κληθεί να αποφανθεί για τη λειτουργία της και τον σκοπό της.

Ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο 5 σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις που στηρίζουν το εγχείρημα κάθισαν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής που θα ανακοινωθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Α. Τζιώτης επεσήμανε ότι βασικός στόχος της επιτροπής θα είναι η διάχυση της πληροφορίας τόσο στους πολίτες όσο και στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να επιτευχθεί το βασικό ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

«Τις προηγούμενες ημέρες συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για τον ρόλο και τον σκοπό της συγκεκριμένης επιτροπής. Απομένει να δούμε αν αυτή θα είναι 7μελής ή 9μελής.

Η επιτροπή θα ασχολείται με το σύνολο των δεδομένων που αφορούν στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και θα αντλεί πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Θα ασχολείται με το σύνολο των προληπτικών, παρεμβατικών και συντονιστικών ενεργειών οι οποίες πραγματοποιούνται πριν, κατά τη διάρκεια κι έπειτα από μία ανεπιθύμητη κατάσταση με σκοπό την άμβλυνση των δυσμενών αποτελεσμάτων και των επιπτώσεων στο ευρύτερο περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

Ποιοι θα συμμετέχουν

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης θα συμμετέχουν οι Απ. Τζιώτης, Στρ. Γδύσης, Γ. Γεωργιάδης και Γ. Καραμανής, από την πλευρά του συνδυασμού Λαμπρινούδη το πιθανότερο είναι να προταθούν οι Β. Μυριακός και Στ. Καμπούρης και από την πλευρά της ΛΑ.Σ. ο επικεφαλής της Μ. Σκούφαλος.

Σε ότι αφορά στον πρόεδρο της επιτροπής, οι περισσότεροι σύμβουλοι τάσσονται με την άποψη ότι θα πρέπει να είναι ο εκάστοτε αρμόδιος αντιδήμαρχος για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ