17.9.2012 11:31

Στην Αθήνα Γιακαλής - Γανιάρης για τα αιτήματα της Χίου

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ

 
Στην Αθήνα προκειμένου να έχει σειρά επαφών με τους υπουργούς Γεωργίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, βρίσκεται από σήμερα το Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Κ. Γανιάρη.
Οι δύο άνδρες της Περιφέρειας θα συζητήσουν από πρώτο χέρι με τους αρμόδιους όλα όσα έχουν να κάνουν με την εκκίνηση του προγράμματος αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής καταγράφονται μεμωνομένες ενέργειες είτε από την Περιφέρεια, είτε από τον Δήμο, είτε από διάφορους φορείς επαγγελματιών και εθελοντών.
Όπως είπε ο ίδιος λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στην Αθήνα, το μείζον θέμα είναι η αξιοποίηση των κονδυλίων κοινοτικών και εθνικών προκειμένου να στηριχθεί τόσο η παραγωγή όσο και οι κοινωνικές ομάδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστροφικής πυρκαγιάς.
 
Τη Δευτέρα το Περιφερειακό στη Χίο
Σε αυτά τα πλαίσια πάντως, ο Κ. Γανιάρης, ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στη Χίο, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το σχήμα το οποίο θα δημιουργηθεί και θα διαχειριστεί την κρίση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση από την πλευρά του συνδυασμού Γιακαλή, προβλέπει έναν μικρό και ευέλικτο φορέα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του Δήμου, της Δασικής υπηρεσίας, της Μητρόπολης αλλά και των εθελοντικών ομάδων.
«Χρειάζεται ευελιξία κινήσεων. Έχουμε καθυστερήσει σημαντικά και πρέπει να προλάβουμε τον χαμένο χρόνο. Θα συζητήσουμε διεξοδικά με όλους τους φορείς και τα Υπουργεία ούτως ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών», κατέληξε ο κ. Γανιάρης, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις της Περιφέρειας με τους αρμόδιους φορείς θα τελειώσουν το βράδυ της Τρίτης.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ