4.11.2016 17:33

Τι ψηφίζουν οι ομογενείς της Χίου

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Με βουβό ηφαίστειο μοιάζουν οι ομογενείς των Η.Π.Α. που σε λίγες ημέρες θα κληθούν να εκλέξουν το νέο ή τη νέα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και η Χίλαρι φαίνεται να έχει εξασφαλίσει τους 270 από τους 583 εκλέκτορες το αποτέλεσμα θα παραμείνει αμφίρροπο μέχρι τέλους.

«Είναι μία πολύ ιδιαίτερη εκλογική αναμέτρηση γιατί κανείς από τους δύο δεν είναι δημοφιλείς ανάμεσα στον κόσμο. Κανείς δεν εμπιστεύεται ούτε τη Χίλαρι ούτε τον Τραμπ. Έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μέτριους πολιτικούς», ανέφερε στον «π» η Ισαβέλλα Μπουρνιά.

Θα παίξει ρόλο η επιστολική ψήφος

Βαθιά γνώστης των θεσμών των Η.Π.Α. η Ισ. Μπουρνιά σημείωσε ότι πολλοί από τους ομογενείς θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο. «Οι επιστολικές ψήφοι λαμβάνονται υπόψη μόνο αν το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι πολύ κοντά. Έτσι είναι πολύ πιθανό η επιστολή ψήφος να ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα», ανέφερε η ίδια, σημειώνοντας ότι στην εκλογική αναμέτρηση μπορούν να ψηφίσουν όσοι ομογενείς έχουν διπλή υπηκοότητα και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ψηφίσουν μέσω της επιστολικής ψήφου.

Από τη στιγμή που θα λάβουν τον φάκελο, οι ομογενείς θα κληθούν να επιλέξουν αν ψηφίζουν τους δημοκρατικούς ή τους ρεπουμπλικάνους και να αποστείλουν το φάκελό τους στην πρεσβεία των Η.Π.Α..

Σχετικά με την ημερομηνία της ψηφοφορίας, αυτή θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου. «Οι εκλογές γίνονται πάντα κάθε δεύτερη Τρίτη του Νοέμβρη», είπε στον «π», ευελπιστώντας ότι η συμμετοχή θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ