8.11.2014 13:05

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ μεγαλοκαταθέτες της περιόδου 2000-2012

Με 16 ελεγκτές, προερχόμενους από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ενισχύεται το ΣΔΟΕ έπειτα από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, προκειμένου να ελέγξουν καταθέσεις φυσικών προσώπων, που έχουν υποδειχθεί από την Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο των ελεγκτών είναι τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων, που εμφανίζουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, ενώ η έρευνα αφορά τη χρονική περίοδο 2000 έως 2012.

Ο έλεγχος θα διενεργηθεί βάσει υλικού, σε 65 CD, που απέστειλε στο ΣΔΟΕ η Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις περιπτώσεις, που διαπιστώνονται διάφορες στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα, ο φορολογούμενος θα καλείται άμεσα σε εξηγήσεις. Αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, θα εκδίδεται φύλλο συνολικού περιουσιακού ελέγχου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ